Podhradčania v zápase s Veľkým Folkmarom potešili trinástkou

O tri góly sa postaral aj najlepší strelec Krh. Podhradia i IV. ligy Juh R. Kuzma. Gratuluje mu M. Almáši.
O tri góly sa postaral aj najlepší strelec Krh. Podhradia i IV. ligy Juh R. Kuzma. Gratuluje mu M. Almáši. (Autor: Peter Podolinský)
Peter Podolinský|28. mar 2017 o 00:00

Futbalisti FK Krásnohorské Podhradie začali doma vo veľkom štýle.

KRÁSNOHORSKÉ PODHRADIE. Nezvyčajný počet gólov videli diváci v Krh. Podhradí v prvom jarnom domácom zápase.

Súperovi z Veľkého Folkmara nadelili rovných trinásť gólov. Do polčasu ich padlo osem.

Treba však uviesť aj to, že mužstvo súpera prišlo oproti tomu z jesene v úplne inej zostave.

Trinásť gólov v sieti súpera nezažil ani tréner domácich.

„Neviem, asi taký výsledok ešte v mojej kariére nebol a konečne som sa ho dočkal. Keď aj súper bol prijateľný pre nás. Herná činnosť bola jednoduchá, priechodná. Chlapci dobre kombinovali. Snažili sa hrať. Čo bolo pozitívom zápasu, že sa mi po zraneniach vrátili hráči. Sú to hráči, ktorí chcú hrať futbal, pomôcť mužstvu a tvoria ešte lepší kolektív ako na jeseň. Videli sme to v priebehu hry, že vlastne sa núkali do gólových pozícií. Keď aj sami mohli dať gól, tak radšej pripravili dobrú pozíciu na zakončenie pre spoluhráča. Toto je devíza do ďalších zápasov. Neviem aké budú, ale myslím si, že budú lepšie ako na jeseň. Hráči sú vyzretejší, lepší, behavejší. Ich kultúra a futbalová myšlienka je trochu inde. Výsledok je možno trochu uletený, ale myslím si, že budú ešte dobré výsledky v Krh. Podhradí,“ uviedol tréner FK Krásnohorské Podhradie Július Balta.

Futbal 4. liga: Krh. Podhradie - Veľký Folkmar: fotogaléria

27.3.2017

Prioritou domáce zápasy

Do jarnej časti je cieľ pre Krh. Podhradie jednoduchý.

„Ide o to, aby sme potvrdili účasť aj do ďalšieho ročníka IV. ligy. Rozšíril sa káder, skúšal som nových i staronových hráčov. Pri dobrej dochádzke a tréningovej morálke je to vývojaschopný kolektív, ktorý môže futbalovo napredovať. Verím, že okulahodiaci futbal bude aj v ďalších zápasoch,“ pokračoval Balta.

„Do každého zápasu pôjdeme hrať futbal, byť futbalovo výrazní a snáď aj dosiahnuť nejaké prekvapivé výsledky. Prvoradé sú však domáce zápasy, súperov z našej časti tabuľky chceme zdolať, no chceme potrápiť aj súperov vonku. Už to nie je to mužstvo, ktoré bolo na začiatku sezónu odovzdané. Hráči vyzreli. Na jeseň sa postupne chytili a prišli na to, že futbal je v IV. lige inde ako v V. lige. Už sa s tým začínajú zžívať. Pozitívne napredujú v riešení herných situácií. Aj keď nejaké tie slabiny ešte sú, no bez nich asi futbal nikde nebude.“

Spoločná fotografia po rekordnom víťazstve v hradom Krásna Hôrka v pozadí samozrejme chýbať nemohla.
Spoločná fotografia po rekordnom víťazstve v hradom Krásna Hôrka v pozadí samozrejme chýbať nemohla. (Autor: Peter Podolinský)

Do IV. ligy s béčkom

Funkcionári Slovana Veľký Folkmar sa pred odvetnou časťou ocitli v zložitej situácii. Spolu s odchodom sponzora odišli aj takmer všetci hráči. Síce sa objavili úvahy o vystúpení zo súťaže.

„V prvom momente povedali všetci áno, no teraz už po tých výsledkoch sú zmiešané pocity, ale my funkcionári chceme pokračovať. Bolo by škoda nechať tak všetko, čo sme za tie roky vybudovali,“ povedal predseda FK Slovan Veľký Folkmar Imrich Papcun.

„Chlapci to majú ťažšie ako my funkcionári, pretože oni musia znášať tie výsledky. Je to na ihrisku predsa len iné. Chlapci by mali dohrať súťaž. Ide tiež o meno, že futbal vo Folkmari neskončil len tak, že sa odhlásime zo súťaže. Ide nám o šport, aby fungoval, aby sme v našej dedine úplne neodpísali futbal. Ak by sme teraz skončili, do nového ročníka by sa nám štartovali určite oveľa horšie.“

V IV. lige teraz hrajú hráči béčka, ktoré pôsobí v VII. lige.

„Prípravu na jar mali začať neskôr, no prakticky ju začali majstrovskými zápasmi, ktoré hráme v IV. lige. Chlapci po zime nastúpili rovno na zápasy. Sú tým trochu zaskočení. Keby sme boli vedeli, ako to skončí, tak by sme s hráčmi béčka začali prípravu skôr. No nebolo na to času,“ uzavrel Papcun.

Bezgólová remíza

Futbalisti MFK Rožňava cestovali za súperom do Sobraniec. Zápas sa nakoniec skončili bez gólov.

„Na katastrofálnom teréne sa kombinačne hrať nedalo. Je to však zaslúžená remíza, keď v zápase sme mohli ako zvíťaziť, tak aj prehrať,“ uviedol tréner MFK Rožňava Ladislav Dávid.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Podhradčania v zápase s Veľkým Folkmarom potešili trinástkou