Podhradčania nečakaným lídrom

Sportnet|9. aug 2011 o 00:00

Po anglickom týždni v najvyššej regionálnej futbalovej súťaži je na čele Spišské Podhradie, ktoré ako jediné nestratilo ani bod.

Na opačnom póle je Nižný Hrušov, ktorý ešte nevyhral a strelil iba jeden v troch stretnutiach, čo nie je najlepšia vizitka strelcov.

KOŠICE. Ostatné kolo Majstrovstiev regiónu prinieslo niekoľko zaujímavých stretnutí aj výsledkov, pričom medzi prekvapenia môžeme pokojne zaradiť víťazstvo Barce nad rezervou Michaloviec na jej trávniku. Vonku sa dokázalo presadiť V. Opátske, keď využilo slabšiu zohranosť Humenného, ktoré po vypadnutí z vyššej súťaže za pochodu dopĺňa káder. „S výsledkom aj výkonom panuje spokojnosť. Náš herný prejav bol dobrý, mali sme aj viacero šancí, no ujala sa iba jedna, ktorá nakoniec znamenala naše víťazstvo. Teraz ho musíme potvrdiť doma so Spišským Podhradím,“ povedal tréner Marcel Alexander.

Ťažší súperi ešte prídu

Jednoznačným prekvapením prvých troch kôl je celok Spišského Podhradia, ktorý nestratil ani kvetinku. Na niečo podobné si pod Spišským hradom a hlavne v najvyššej regionálnej futbalovej súťaži nespomína, aby Sp. Podhradie bolo na čele tabuľky. Zrejme nik nečakal, že práve tento celok takto vykročí do sezóny. „Už výsledky v závere jarnej časti naznačovali, že pokiaľ doplníme káder šikovnými hráčmi na niektorých postoch, sila mužstva môže mať vzostupný charakter. Príchodom defenzívneho stredopoliara Minďasa ožila aj dvojica ofenzívnych hráčov Mišenčík a Matfiak, čo poznať aj na hre. Naším cieľom bolo dobre vstúpiť do sezóny a vyhrať nad Barcou. To sa nám podarilo a do Nižného Hrušova sme odchádzali s tým, že zabojujeme o čo najlepší výsledok. Nemáme prehnané ambície, ideme od zápasu k zápasu. Doma sa patrí bodovať, čo chlapci v zápase s Veľkým Šarišom potvrdili. Každý bod sa počíta, pričom kvalitnejší súperi na nás ešte len čakajú. Už v najbližšom kole nás preverí Vyšné Opátske,“ hovorí tréner Jozef Komara. Lepšie vykročenie si jeho zverenci nemohli želať, avšak post lídra ich posúva do inej pozície a každý súper sa bude snažiť získať ich skalp.

Nováčikom sa darí

Obaja nováčikovia súťaže sa zatiaľ držia viac ako dobre, keď im patrí druhá a tretie priečka tabuľky. Po troch kolách je zbytočné robiť predčasné závery, či ich pasovať do roly favoritov. V prvých troch kolách hrala v domácom prostredí dvakrát Bardejovská Nová Ves a v každom stretnutí dala po štyri góly. Momentálne má najlepší útok, čo len naznačuje, že vo vlastnom hrade bude tento mančaft veľmi nepríjemný a body len tak ľahko nebude rozdávať. Na druhej strane dva razy hrala vonku Haniska, ktorá po remíze 2:2 vo Svite dokázala v nedeľu vyhrať v Krásnej, hoci viac ako hodinu hrala bez vylúčeného Goreja. V tabuľke pravdy má nováčik päť plusových bodov, čo po anglickom týždni a dvoch dueloch vonku nepotrebuje žiaden komentár. Aj keď sa súťaž ešte len rozbieha, doterajšie výsledky už naznačujú, kto môže bojovať v hornej či dolnej časti tabuľky. Dve prehry a jedna remíza je trocha sklamaním pre Giraltovce, ktoré v ostatných ročníkoch miešali karty v prvej trojke peletónu. Po troch kolách zostali len dve mužstvá, ktoré neokúsili trpkosť prehry - Sp. Podhradie a Haniska. Na druhej strane chuť víťazstva neokúsil už spomínaný posledný N. Hrušov, ktorý nezískal ani bod a na víťazstvo čaká aj predposledná rezerva Michaloviec a Giraltovce.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Podhradčania nečakaným lídrom