Po zranení uvažoval, že odstúpi

Peter Podhorský. Keď to nešlo v sedle motorky, musel aj potlačiť
Peter Podhorský. Keď to nešlo v sedle motorky, musel aj potlačiť (Autor: KIKA)
Sportnet|14. máj 2009 o 00:00

V priebežnom poradí slovenského šampionátu v enduro a cross country uzatvára prvú desiatku v triede E1 majstrovstiev Slovenska Peter Podhorský. Na prvom podujatí chýbal a na ďalších dvoch získal spolu 57 bodov, ktoré mu vyniesli 10. miesto z osemnástich b

odujúcich pretekárov.

KOŠICE. Na prvé klasické enduro, ktoré sa jazdilo v Brezne, neodchádzal s veľkými očami, hoci je známe, že táto disciplína mu sedí lepšie ako country cross. Trúfal si pri solídnej konkurencii atakovať prvú päťku a počas prvého dňa ho delilo od nej iba niekoľko sekúnd, avšak bolestivé zranenie stehna ľavej nohy mu už nedovolilo zrýchliť, a tak skončil na šiestej pozícii. Na náročnej trati dosiahol dobrý výsledok, ktorý sa mu už nepodarilo na druhý deň zopakovať. Bojoval síce zo všetkých síl, ale niekoľko pádov v teste ho stálo lepšie umiestnenie.

Boli miesta, kde musel tlačiť motorku

Už tradične breznianski organizátori pripravili náročnú trať, ktorá poriadne preverila kondičku jazdcov aj za slnečného počasia. Časy boli voľnejšie a viacerí pretekári si dokázali najazdiť do časovky niekoľko minút, no boli aj takí, čo sa nielen na trati, ale aj vo výjazdoch poriadne natrápili. "Aj malé nesústredenie sa razom vypomstilo na teste či prejazde. Nechýbali ľahšie, ale aj ťažšie úseky, pričom nebola núdza o viaceré pády. Tým som sa nevyhol ani ja, čo ma mrzí. Na začiatku druhého kola som tak nešťastne spadol, že som si narazil ľavú nohu a bolelo ma nielen stehno, ale aj kosť. Bolo ťažké s tým bojovať na trati, ale nakoniec som došiel s vypätím síl šiesty. Večer po pretekoch som sa pohrával s myšlienkou, že na druhý deň nenastúpim, ale bolesť som sa snažil utlmiť liekmi a zabojoval som. V testoch aj na trati som niekoľko ráz našliapol na zranenú nohu a poriadne to zabolelo. Testy mi veľmi nesedeli a hoci som sa snažil jazdiť čisto, niekoľko ráz som spadol. Na prejazde ma to ani tak nehnevalo, pričom som neraz aj musel tlačiť motorku, no horšie to bolo v testoch. V prvom aj treťom enduro teste som stratil viac sekúnd po pádoch a to nakoniec rozhodlo, že som šiestu priečku neudržal z prvého dňa. Odhliadnuc od môjho výsledku boli to pekné preteky a krásne zvezenie. Trať zaujímavá a miestami náročná, ale také by malo byť klasické enduro," zhodnotil preteky aj svoj výsledok P. Podhorský.



Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Po zranení uvažoval, že odstúpi