Po smútku slzy radosti

(Autor: archív)
Sportnet|1. jún 2017 o 00:00

Basketbalistky CBK Minibuseuropa Košice-Ťahanovce sa tešili z titulu.

PIEŠŤANY. V predminulý víkend sa v Košiciach uskutočnili majstrovstvá Slovenska basketbalistiek v kategórii U13.

Z titulu sa tešili Young Angels.

Oči pre plač zostali druhému košickému tímu CBK Minibuseuropa Košice-Ťahanovce, ktorý vo vyrovnanom final six siahal pred svojím posledným zápasom po zlate, no nakoniec skončil štvrtý.

Zavŕšili majstrovský hetrik

Uplynul týždeň a v Piešťanoch bol na programe finálový turnaj najlepších šiestich tímov kategórie U12.

Košické tímy si tentoraz vymenili poradie. CBK suverénne triumfovalo na turnaji pred Popradom a Piešťanmi, keď vyhralo všetkých päť duelov.

„Minulovíkendové slzy sklamania nás nakopli k ešte lepším výkonom. Drvivá väčšina dievčat totiž reprezentovala klub aj v staršej kategórii U13. Teraz už vo svojej kategórii potvrdili, že na Slovensku patria medzi najlepšie. Hoci som mala obavy, ako na tom budú kondične, lebo mali za sebou päť ťažkých duelov na šampionáte v Košiciach, náročný nahustený program zvládli fantasticky. Naozaj ma potešili, s akým odhodlaním chceli zabudnúť na nezdar spred týždňa. Celoplošnou agresívnou obrannou hrou získavali prevahu na palubovke, čo bol základ k úspechu,“ neskrývala spokojnosť trénerka CBK Vladimíra Daňková.

Viedla dievčatá so svojím otcom Miroslavom Dirgom. V Piešťanoch zaslúžene prijímali jeden kompliment za druhým.

Žlto-čierne z Ťahanoviec potvrdili, že v rámci Slovenska majú ozaj výnimočný ročník 2005, lebo už tretí rok po sebe sa tešili z majstrovského titulu!

O ich suverénnom majstrovskom hetriku najlepšie svedčí fakt, že počas trojdňových zápolení si titul aj do tretice vybojovali už pred nedeľňajšími záverečnými zápasmi.

Aj individuálne ocenenia

Dievčatá z CBK dominovali nielen fyzicky, ale i herne. Vlastne v každom stretnutí demonštrovali svoju veľkú tímovú silu.

V zápasoch dokázali eliminovať najlepšie hráčky súpera a samé diktovali tempo hry, ktoré bolo pre hráčky iných družstiev zničujúce.

„Titul je satisfakcia za našu prácu. Sladkou odmenou je aj skutočnosť, že do All Stars sa dostali až štyri naše hráčky, čo tiež o niečom svedčí,“ dodala Vladimíra Daňková.

Organizátori vyhlásili aj dve najlepšie družstvá podľa hlasovania trénerov, rozhodcov i komisára SBA.

Z východu sa v A-tíme objavili Terezka Daňková, Radka Nigutová (obe CBK) a Kristínka Kuklová (Poprad), v B-tíme zasa Martinka Kreithová, Martinka Maliarová (obe CBK), Emka Šoltésová (Young Angels Košice) a Martinka Sagalincová (Poprad). Za najužitočnejšiu hráčku vyhlásili T. Daňkovú a za najlepšiu strelkyňu K. Kuklovú (81 bodov).

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Po smútku slzy radosti