Po škandále vo Francúzsku suspendovali riaditeľa futbalovej federácie

Laurent Blanc.
Laurent Blanc. (Autor: TASR)
TASR|30. apr 2011 o 15:30

Škandál s údajným plánom vedenia francúzskeho futbalu zaviesť kvóty pre hráčov s dvojitým občianstvom a obmedziť počet "veľkých" hráčov čiernej pleti naberá rozmery.

PARÍŽ. Škandál s údajným plánom vedenia francúzskeho futbalu zaviesť kvóty pre hráčov s dvojitým občianstvom a obmedziť počet "veľkých" hráčov čiernej pleti naberá rozmery.

Investigatívna webová stránka mediapart.fr zverejnila v sobotu podrobnosti o stretnutí trénera francúzskej futbalovej reprezentácie Laurenta Blanca a ďalších funkcionárov z 8. novembra minulého roka v Paríži.

Podľa stránky kouč francúzskej dvadsaťjednotky Erick Mombaerts na schôdzke navrhol limitovať počet hráčov s dvojitým občianstvom a Blanc mu mal odpovedať: "Pokiaľ ide o mňa, absolútne súhlasím."

Technický riaditeľ reprezentačných tímov Francois Blaquart údajne navrhol tajnú kvótu menej ako 30 percent pre futbalistov s dvojitým občianstvom, ostatných však varoval: "Ale nesmieme to nikdy povedať."

Blanc v piatok po prepuknutí škandálu na tlačovej konferencii obvinenia rozhorčene odmietal: "Tvrdiť, že sa pripravoval projekt takýchto dimenzií a že reprezentačný tréner ho schvaľoval, je lož."

Prezident Francúzskej futbalovej federácie Fernand Duchaussoy garantoval, že nikdy neexistovali pokyny ohľadne kvót, ale nariadil vlastné vyšetrovanie celého prípadu.

Technického riaditeľa Francúzskej futbalovej federácie Francoisa Blaquarta už suspendovali. Rozhodli o tom francúzska ministerka športu Chantal Jouannoová a prezident FFF Fernand Duchaussoy.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov