Po obvineniach Salazara vyšetrovatelia preskúmajú Farahove vzorky

Mo Farah.
Mo Farah. (Autor: TASR/AP)
TASR|8. jún 2015 o 15:21

Úspešného trénera obviňujú, že svojim zverencom naordinoval testosterón. "Ak sa to ukáže ako pravdivé, odídem ako prvý," vraví jeho zverenec Mo Farah.

LONDÝN. Zdravotné dáta dvojnásobného olympijského šampióna Mo Faraha, ktorého tréner Alberto Salazar čelí obvineniam z dopingových praktík, budú analyzované v rámci nezávislého vyšetrovania nariadeného Britskou atletickou asociáciou. Oznámil to jej výkonný riaditeľ Ed Warner.

Podľa Warnera sa vyšetrovatelia pozrú na vzorky krvi, preskúmajú výživové doplnky, ktoré bral v minulosti britský bežec, ako i všetky ďalšie skutočnosti týkajúce sa lekárskeho ošetrovania Faraha. "Potrebujeme sa uistiť, že neexistuje nič, čo sme doteraz nevedeli," citovala agentúra AP šéfa britskej asociácie.

Renomovaný americký atletický kouč Alberto Salazar čelí v týchto dňoch obvineniam z podávania dopingu svojim zverencom. Britská spoločnosť BBC v reportáži uviedla, že 56-ročný tréner naordinoval bežcom vo svojej skupine "Nike Oregon Project" zakázaný testosterón.

Do tréningovej skupiny Salazara patril okrem olympijského víťaza na 5000 a 10.000 metrov Mo Faraha aj strieborný z OH 2012 na 10.000 m Galen Rupp z USA.

Salazar obvinenia odmieta. Samotný Farah za trénerom stojí a povedal, že mu dôveruje. "Ak sa obvinenia ukážu ako pravdivé, budem prvým, kto od neho odíde. Zatiaľ však platí prezumpcia neviny a ja preto nemám dôvod Albertovi neveriť a ukončiť s ním spoluprácu. O sebe môžem zodpovedne povedať, že som čistý. Som stopercentne proti dopingu a každý, kto si takto pomáha, by mal byť potrestaný," uviedol Farah.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Atletika»Po obvineniach Salazara vyšetrovatelia preskúmajú Farahove vzorky