Plavnica vyšla na jar prvýkrát bodovo naprázdno

Sportnet|11. apr 2012 o 00:00

Po domácom víťazstve nad Levočou sa Plavničania v treťom jarnom kole predstavili na dosť horúcej pôde v Breznici.

BREZNICA. Na stretnutie išli s túžbou nadviazať na úvodné úspešné vystúpenia, čo sa im však tentokrát bohužiaľ nepodarilo.

Ich kombinačnú hru na akú sú v prevažnej miere zvyknutí v určitej miere ovplyvnil náročný terén. Išlo v podstate o rozmerovo menšie a dosť nerovné ihrisko, na ktorom sa hlavne do prestávky viac bojovalo medzi šestnástkami ako predvádzal obojstranne kvalitný futbal.

Po zmene strán sa tempo zápasu zvýšilo a zároveň pribudlo aj viac vzruchu pred bránami. V úvodných minútach po obrátke boli v dvoch prípadoch Plavničania veľmi blízko vedúceho gólu, ale Hricko a Pekár svoje vyložené príležitosti nedotiahli do úspešného konca.

Za neefektívnu koncovku prišiel preto v 65.minúte zákonite tvrdý trest v podobe vlastenca Jána Pavlišina, ktorý ako sa neskôr ukázalo rozhodol o konečnom výsledku.

Po inkasovanom góle sa síce zverenci kouča Rastislava Pavlišina v snahe aspoň o zisk cenného bodu rozhodli o ofenzívny vabank, no domáca svätyňa ostala pre nich až do záveru stretnutia úplne zakliata.

Napriek tejto prehre ale plavnický tréner po stretnutí uznal náročnosť tohto merania síl, v ktorom sa jeho zverencom tento krát futbalová šťastena odklonila chrbtom.

„V stretnutí viac menej dvoch rozdielnych polčasov sme sa prakticky o zisk čo i len bodu pripravili sami. Doplatili sme najmä na nevyužité tutovky po obrátke, po ktorých sme museli vypiť kalich horkosti do dna predovšetkým po našom vlastencovi Jána Pavlišina. Napriek tomu, že sme tento krát vyšli naprázdno pevne verím, že v nastávajúcom ďalšom domácom predstavení s náročnými Kendicami sa postaráme o reparát , čím si upevníme pozíciu v hornej časti tabuľky. Mužstvo je v súčasnosti pohromade a prevláda v ňom stále dobrá nálada. Táto skutočnosť môže mať výrazný vplyv nielen na najbližší súboj pred vlastným publikom, ale taktiež aj na nastávajúci šláger jari, v ktorom sa predstavíme u lídra z Vysokých Tatier.“

Breznica – Plavnica 1:0 (0:0)

Gól: 65. Ján Pavlišin (vl.). PLAVNICA: Mindžák – Kuľanda, Ján Pavlišin, Jozef Pavlišin, Varga – Pekár (75. Nagy), Kupec, Janič, Chovanec – Hutník (65. R. Pavlišin), Hricko.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Plavnica vyšla na jar prvýkrát bodovo naprázdno