Plavnica neprináša výsledky ani bojovnosť

Plavnica v nedeľu nestačila výsledkovo na Stropkov.
Plavnica v nedeľu nestačila výsledkovo na Stropkov. (Autor: rin)
Peter Rindoš|22. apr 2014 o 00:00

Skúsenému klubu zo Stropkova podľahol nováčik 0:1.

Ani herná prevaha nepomohla futbalistom Plavnice k bodovému zisku. Stalo sa tak paradoxne v čase, keď boli hostia pod drvivým tlakom domácich.

PLAVNICA. Už osem zápasov v rade sa nedávny líder FK Družstevník netešil v štvrtej lige z plného bodového zisku. Na vlastnej koži teraz pociťuje rôzne trpkosti i prepad v tabuľke.

Nefutbalové počasie prialo hosťom

„Hostí sme tlačili, akosi to však nešlo. Mali sme šance, bolo vidieť, že bojujeme, nemali sme však šťastie. Treba dať ale hlavu hore,“ povedal po zápase kapitán FK Plavnica Ján Fröhlich.

V Plavnici až na úvodných pár minút zavládlo pre búrku a dážď nefutbalové počasie. Podmáčaný terén viac vyhovoval tímu hostí, ktorý nemal snahu tvoriť a prepadať do ofenzívy.

Značka Plavnica vraj do zákulisia ešte neprerazila

O zápase rozhodol moment v druhom polčase.

Rozhodca Maličký pustil nedovolený zákrok hosťujúceho hráča, následne z protiútoku Stropkov skóroval. Išlo o ojedinelú nebezpečnú akciu hostí v druhom polčase.

„My sme bojovali, ale mnohé ovplyvňovali aj sporné momenty, hoci aj pri drobných fauloch. Veľa to v zápase urobí. Možno Plavnica ako nováčik ešte nemá výraznejšie meno a to sa kdesi v zákulisí môže odraziť. Faktom však je, že gól sme dostali po našej chybe,“ poznamenal k vývoju zápasu J. Fröhlich, ktorý má množstvo skúseností z vyšších súťaží.

Líder J. Fröhlich: Hráči nechali srdce, mrzí to

Prehra proti Stropkovu domácich mrzela. Vedeli totiž, že stratené body by im vo vyrovnanej tabuľke štvrtej ligy veľmi pomohli.

„Veľmi sme túžili v tomto zápase vyhrať. Tešiť nás môže azda bojovnosť hráčov. Bolo vidieť, že nechali srdce na ihrisku,“ chváli spoluhráčov aspoň za snahu J. Fröhlich.

Ďalšia šanca v Spišskom Podhradí

Ako J. Fröhlicha poznáme, v tíme ostáva optimistom. Poznamenáva, že nevydarená séria nesmie ovplyvniť ďalší vývoj v mužstve.

„Futbal už nejaký musí byť. Chlapcov treba povzbudiť a zdvihnúť im hlavy. Za snahu proti Stropkovu si to zaslúžia. V nedeľu hráme v Spišskom Podhradí. Tam sa treba pokúsiť o pretrhnutie zlej série. Verím, že sa tak aj stane,“ naznačil možnosti stopér Plavnice.

Fakty

Plavnica - Stropkov 0:1 (0:0)

Gól: 76. Polaščík. ŽK: Kovalčík, Veselý, Staško, Polaščík (Stropkov). Divákov: 200. Rozhodca: Maličký. PLAVNICA: Beňo - Fröhlich, Krajger, Chovanec, Kuľanda, T. Janič, Kovalík, Hricko, Genčúr, P. Janič, Mariančík (46. Dlugoš).

rin

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Plavnica neprináša výsledky ani bojovnosť