Plány Denisa Pavlíka: Zlepšovať sa a zrýchľovať

Talent. Denis Pavlík na Dobšinskom kopci 2015.
Talent. Denis Pavlík na Dobšinskom kopci 2015. (Autor: Peter Podolinský)
Peter Podolinský|17. dec 2015 o 00:00

V uplynulej sezóne sa prvýkrát postavil na štart pretekov automobilov do vrchu a vyskúšal si aj rely.

Uplynulá motoristická sezóna bola pre mladého 14-ročnéo Betliarčana Denisa Pavlíka prvou, v ktorej sa postavil na štart pretekov automobilov do vrchu a vyskúšal si aj rely.

BETLIAR. Plány načrtnuté na začiatku tohto roka sa podarilo z veľkej miery naplniť, aj keď prišlo k menším zmenám.

„S manželkou Jaroslavou sme štartovali na Rally Lubeník, no Rally Košice sme nešli. Chceli sme, aby Denis štartoval aj na treťom kopci. Okrem Jahodnej a Dobšinej tak štartoval aj na Ostrej Lúke. Plán v tejto sezóne tlačiť dopredu juniora sa naplnil. Pre nás s manželkou to bola teda trochu iná sezóna, pretože to bolo také oťukávanie Denisa vo veľkom športe,“ začal otec mladého pretekára a skúsený rely jazdec Matúš Pavlík.

V závere sezóny dostal Denis malý darček. Mohol štartovať na BOSS Auto Show 2015 na Slovakia Ringu v polovici novembra.

Otec Matúš má zo synovho pretekania dobrý pocit.

„Som celkom hrdý tato. Nebudem ho však hodnotiť, či chváliť, to musia iní. Z nášho pohľadu určite je v ňom niečo a verím, že z neho aj bude niečo. Ak bude dbať na naše rady. Máme však aj kladné odozvy ľudí, ktorí ho videli na trati, či od iných pretekárov. Išiel ako veľký chlapec, nebola chyba v stope, neboli kiksy, všetko fungovalo, cíti s autom, rieši si tlaky v pneumatikách viac–menej sám. Počúva naše rady. Myslím si, že dobre. Sezóne prebiehala, ako mala. Pozitívne je to, že z jazdy na jazdu sa posúval hore, jeho čas sa zlepšoval. Dokonca aj na vode,“ zhrnul svoje pocity M. Pavlík.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Plány Denisa Pavlíka: Zlepšovať sa a zrýchľovať