Pištej skončil v 2. kole, v Berlíne už bez Slovákov

SITA|21. nov 2008 o 20:19

Už bez slovenských reprezentantov bude počas víkendu pokračovať trináste tohtoročné podujatie seriálu prestížnych stolnotenisových turnajov ITTF Pro Tour ERKE German Open.

BERLÍN. Už bez slovenských reprezentantov bude počas víkendu pokračovať trináste tohtoročné podujatie seriálu prestížnych stolnotenisových turnajov ITTF Pro Tour ERKE German Open v nemeckom Berlíne. Do 2. kola dvojhry sa zo slovenských reprezentantov prebojoval len Ľubomír Pištej. Z kvarteta úspešných slovenských kvalifikantov ako jediný prešiel cez prekážku 1. kola hlavnej singlovej súťaže, keď v súboji s Poliakom Lucjanom Blaszczykom otočil vývoj z 1:3 na 4:3 na sety a postaral sa o jedno z piatkových prekvapení. V podvečernom dueli 2. kola však už bol nad sily Pišteja obranár Čen Wei-sing z Rakúska (1:4).

Peter Šereda nestačil na úvod na domáceho Christiana Süssa (1:4), pričom jeden zo setov prehral na nulu. Rovnaký neúspešný výsledok (1:4) si v súboji s Japoncom Kaiim Jošidim v 1. kole pripísal na svoje konto Thomas Keinath, ktorý zo svojho pohľadu v jedinom úspešnom dejstve nedovolil súperovi uhrať ani loptičku.

Barbora Balážová ešte v predpoludňajšom dueli 1. kola podľahla bývalej svetovej dvojke Tamare Borošovej z Chorvátska tiež 1:4 na sety. Mladá Topoľčianka na skúsenejšiu súperku s výnimkou druhého dejstva zďaleka nestačila.

VÝSLEDKY - PIATOK

Dvojhra mužov - hlavná súťaž - 1. kolo:

Peter Šereda (SR) - Christian Süss (Nem.) 1:4 (-8, -0, 10, -4, -6)

Thomas Keinath (SR) - Kaii Jošida (Jap.) 1:4 (-2, -4, 0, -8, -3)

Ľubomír Pištej (SR) - Lucjan Blaszczyk (Poľ.) 4:3 (8, -10, -9, -4, 5, 10, 8)

2. kolo:

Ľubomír Pištej (SR) - Čen Wei-sing (Rak.) 1:4 (11, -5, -9, -6, -7)

Dvojhra žien - hlavná súťaž - 1. kolo:

Barbora Balážová (SR) - Tamara Borošová (Chorv.) 1:4 (-3, 8, -2, -7, -3).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Pištej skončil v 2. kole, v Berlíne už bez Slovákov