Petr Čech varuje svojich spoluhráčov

SITA|24. feb 2009 o 19:53

Brankár anglického futbalového klubu FC Chelsea Petr Čech vyhlásil, že prvoradým cieľom "The Blues" v prvom osemfinálovom stretnutí Ligy majstrov 2008/09 by mal byť postup.

LONDÝN. Brankár anglického futbalového klubu FC Chelsea Petr Čech vyhlásil, že prvoradým cieľom "The Blues" v prvom osemfinálovom stretnutí Ligy majstrov 2008/09 by mal postup do ďalšieho kola a nie privítanie bývalého kormidelníka londýnskeho klubu Claudia Ranieriho. V stredu 25. februára o 20.45 h v najprestížnejšej európskej klubovej súťaži proti sebe nastúpia Chelsea a Juventus Turín, špecifickú príchuť bude mať zápas pre 57-ročného lodivoda "starej dámy" Ranieriho, ktorý pôsobil na severe Londýna vo funkcii hlavného trénera v rokoch 2000 - 2004. Počas svojho pobytu na lavičke Chelsea si vybudoval charizmatický kouč dobré meno, obľúbili si ho fanúšikovia, hráči aj funkcionári klubu. Práve pod jeho vedením sa začalo presadzovať duo anglických reprezentantov a súčasných najväčších opôr Frank Lampard - John Terry.

Jeden z najlepších gólmanov na svete Čech upozorňuje spoluhráčov, aby zabudli na osobné sympatie a sústredili sa na svoj výkon. "Prestúpil som do Chelsea až po Ranieriho odchode. Niektorí moji súčasní spoluhráči hrávali pod jeho vedením a zápas proti Juventusu bude mať preto pre nich špeciálnu príchuť. Určite ho budú chcieť privítať aj fanúšikovia. Stretnutie bude podľa mňa plné emócií. Nesmieme im však podľahnúť a pred odvetným stretnutím na horúcej talianskej pôde si musíme vybudovať čo najlepšiu východiskovú pozíciu," nechal sa počuť 26-ročný brankár.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Petr Čech varuje svojich spoluhráčov