Peter Bašista: Do Liberca pôjdeme niečo uhrať, zabojovať

Košičania vyšli doma naprázdno. Gólman Liberca mal najväčšie problémy pri centrovaných loptách.
Košičania vyšli doma naprázdno. Gólman Liberca mal najväčšie problémy pri centrovaných loptách. (Autor: Judita Čermáková)
Sportnet|18. júl 2014 o 00:00

Prehra 0:1 na domácom ihrisku je pred odvetou veľmi zlý výsledok. Pre Košičanov trošku krutý.

Pohárová matematika je veľmi jednoduchá, nie sú to žiadne komplikované „počty“. Prehra 0:1 na domácom ihrisku je pred odvetou veľmi zlý výsledok. Pre Košičanov trošku krutý, lebo boli ostrieľanému súperovi z Liberca v čermeľskom stretnutí minimálne vyrovnaným partnerom.

KOŠICE. Fakty teda hovoria v prospech českého Slovana, tušia už Košičania, že po domácej prehre 0:1 už môže byť po zápase, teda dvojzápase?

„Ja si nemyslím, že by bolo po zápase, lebo je to naozaj dvojzápas. Samozrejme, po výsledku 1:0 má Liberec výbornú východiskovú pozíciu pred odvetou, gól vonku neinkasovali, ale dali, čiže sú trošku na koni, ale my sa ešte nevzdávame,“ vraví skúsený zadák MFK Košice Peter Bašista.

Až na tú osudnú 82. minútu a zbytočnú jedenástku, nemal prakticky vo svojej formácii čo kritizovať. „

Škoda takého zápasu. Bolo treba premeniť nejakú šancu, možno by to súper viac otvoril, a hralo by sa nám lepšie. Ale v takýchto zápasoch je to o jednom góle, a Liberec vyťažil z jednej našej hrubej chyby, keď sme tam trošku zaspali. Podľa mňa to bola zbytočná penalta, aj keď vlastne ani neviem, čo tam bolo...“

Rovnaké z oboch strán

Prvý polčas, to bola klasická pohárová opatrnosť, z oboch strán. Okovy padli skôr z košických nôh, a po prestávke sa oči divákov väčšinou upierali na južnú bránu, v ktorej vyčnieval oranžový dlháň Lukáš Hroššo, gólman Liberca.

A z jeho miernej neistoty sa dalo vyťažiť aj čosi viac ako „nula“ strelených gólov.

„Myslím si, že v prvom polčase to bolo naozaj rovnaké z oboch strán. Liberec to nechcel otvoriť, aby neinkasovali nejaký gól, aj my sme začali opatrnejšie, hralo sa skôr na brejky. My sme vyčkávali, oni tiež, a tak ten zápas aj vyzeral,“ stotožnil sa s nami košický obranca.

„A pravda je aj to, že po prestávke sa z toho dalo vyťažiť aj viac. I keď v podstate žiadnu gólovku sme nemali. Boli tam nejaké skrumáže, lebo sme sa snažili presadiť skôr cez štandardky, nevyšlo to, je to škoda, ale do Liberca ideme niečo uhrať, zabojovať, uvidíme.“

Iný variant neexistuje

Pred odvetou všetko nahráva súperovi, a vybojovať si postup na jeho ihrisku.

„Myslím si, že by sa dalo, ale budeme sa musieť o to viac pobiť. S týmto zápasom už nespravíme nič, je po ňom. Do Liberca ideme s jednogólovým mankom, ale ktovie, možno nám tam bude priať šťastie, zamakáme, uvidíme...“

Základná podmienka je dať gól, iný variant v odvete, aby žila pohárová šanca, neexistuje.

„Súhlasím s vami, musíme dať gól, ak chceme pomýšľať na postup. No musíme hrať otvorenejšie, ak ho chceme streliť. A podľa mňa aj oni budú hrať doma otvorenejší futbal, nebudú sa spoliehať na to, že postup uhrajú remízou. V odvete sa musí rozhodnúť, a ja verím, že to bude otvorené až do konca,“ vraví jeden z mála košických hráčov, ktorý už má pohárové skúsenosti zo zápasov pod vlajkou UEFA.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Peter Bašista: Do Liberca pôjdeme niečo uhrať, zabojovať