Peniaze od FIFA pre Haity prevdepodobne spreneverili

TASR|15. feb 2012 o 09:47

Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) čaká na vysvetlenie ohľadom pomoci pri mimoriadnych udalostiach určenej Haiti.

BERN. Tú poslalo vedenie FIFA na účet Futbalového zväzu Trinidadu a Tobaga (TTFF).

Podľa predstaviteľov FIFA boli peniaze určené Haiti doručené v roku 2010 TTFF na žiadosť bývalého člena exekutívy FIFA Jacka Warnera. Ten bol v tom čase prezidentom CONCACAF. Vedenie FIFA odoslalo podporu vo výške 250.000 dolárov TTFF, na Haiti však dorazilo len 60.000 dolárov.

FIFA podľa vlastných slov ešte stále nedostala "uspokojivú odpoveď" o tom, čo sa stalo so zvyšnými 190.000 dolármi. Kým sa tak nestane, prestane TTFF posielať ďalšie platby.

"Môžeme potvrdiť, že FIFA okamžite po ničivom zemetrasení zaslala Haiti na účet TTFF pomoc pri mimoriadnych udalostiach vo výške 250.000 dolárov. Udialo sa to na základe žiadosti vtedajšieho prezidenta CONCACAF Jacka Warnera. Peniaze sme previedli na účet TTFF s tým, že budú okamžite poskytnuté Haiti.

Predstavitelia Futbalového zväzu Haiti nám potvrdili, že na jeseň 2011 dostali len 60.000 dolárov. FIFA následne vyzvala TTFF prostredníctvom listu o vysvetlenie v tomto prípade. Kým nedostaneme uspokojivú odpoveď, FIFA pozastavuje TTFF akékoľvek platby," uvádza sa vo vyhlásení FIFA.

Informovala agentúra Reuters.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov