Pavol Zůbek je rád, že hneď na úvod sa stretnú finalisti

Na úvod repríza finále. Spomienka na boj o titul. Martin Štajnoch z Bratislavy, Richard Jenčík a Marek Vorel z Košíc a Pavol Rybár z Bratislavy.
Na úvod repríza finále. Spomienka na boj o titul. Martin Štajnoch z Bratislavy, Richard Jenčík a Marek Vorel z Košíc a Pavol Rybár z Bratislavy. (Autor: sita)
Sportnet|17. jún 2010 o 00:00

Nový, v poradí osemnásty ročník hokejovej extraligy sa začne 7. septembra. A hneď v prvom kole sa stretnú finalisti poslednej sezóny bratislavský Slovan a HC Košice.

Súťaž bude mať desať mužstiev, v základnej časti sa každý s každým stretne až šesťkrát. Okrem toho sú do programu vsunuté zápasy s reprezentačnou dvadsiatkou.

KOŠICE. Už so zredukovaným počtom účastníkov sa nový ročník extraligy začne už 7. septembra, teda skôr ako vlani. Kvôli majstrovstvám sveta sa totiž najvyššia súťaž musí skončiť najneskôr 10. apríla, teda o dva týždne skôr ako naposledy.

Siedmeho septembra na Slovane

Hneď na úvod privíta vicemajster - Slovan na svojom ľade majstrovské Košice. Takýto žreb asistenta trénera oceliarov Pavla Zůbeka potešil. "Pred dvoma rokmi sme so Slovanom začínali sezónu doma, teraz štartujeme v Bratislave. Sme radi, že to takto vyšlo. Od žrebu tak všetci môžeme myslieť na ostrý štart so Slovanom. Počas prípravy na seba nenarazíme, takže na siedmeho septembra sa tešíme už teraz," povedal Čadov asistent.

Súťaž menej rozháraná

Reprezentačná dvadsiatka bola prvýkrát postavená mimo žrebu. Tím mladíkov z Púchova čaká do svetového šampionátu na konci roka 20 zápasov, po MS ďalších 10. Zápasy budú hrať zvyčajne v stredu či vo štvrtok, prípadne aj počas voľných utorkov.

"Predtým boli zápasy s dvadsiatkou vsunuté do žrebovania a celá súťaž bola veľmi rozháraná. Raz sme hrali za 10 dní päť zápasov, potom sme mali niekoľkokrát týždňovú pauzu. Privítali sme túto zmenu, takto bude súťažný program plynulejší. Nehovoriac o tom, že zápasových páuz bude menej, skončiť musíme skôr kvôli svetovému šampionátu 2011, a tak bude program bohatší aj v závere roka v období sviatkov," vraví P. Zůbek.

V extralige sa znížil počet účastníkov o dvoch. V sezóne 2010/11 sa tak predstaví 10 tímov - HC Košice, Slovan Bratislava, MHC Martin, HK K Cero Nitra, HC 05 Banská Bystrica, HK ŠKP Poprad, HK 36 Skalica, HKm Zvolen, Dukla Trenčín a MsHK Garmin Žilina. "Som presvedčený, že úrovni súťaže táto redukcia pomôže. V tých dvoch tímoch bolo cca 50 hráčov, takže na trhu je väčší výber, hráči si ťažšie hľadajú miesto, kluby majú väčší výber, to by mohlo kvalite zápasov prospieť. Na takú malú krajinu, akou je Slovensko, desať tímov v najvyššej súťaži stačí. Veď vieme, aké sú ekonomické možnosti v našich končinách a od toho sa odvíja ostatné."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Pavol Zůbek je rád, že hneď na úvod sa stretnú finalisti