Bátovská Fialková pokazila streľbu v stoji, titul získala domáca Nemka

Paulína Bátovská Fialková na MS v biatlone 2023.
Paulína Bátovská Fialková na MS v biatlone 2023. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|10. feb 2023 o 15:00 (aktualizované 10. feb 2023 o 16:15)

Na stupňoch víťazov skončili až dve Švédky.

MS v biatlone 2023 - Oberhof

Šprint žien na 7,5 km:

1.

Denise Herrmannová-Wicková

Nemecko

21:19,7 min

(0)

2.

Hanna Öbergová

Švédsko

+ 2,2 s

(0)

3.

Linn Perssonová

Švédsko

+ 26,2 s

(0)

4.

Marte Olsbu Roeiselandová

Nórsko

+ 31,3 s

(1)

5.

Lisa Vittozziová

Taliansko

+ 45,8 s

(1)

6.

Markéta Davidová

Česko

+ 50,5 s

(0)

25.

Paulína Bátovská Fialková

Slovensko

+ 1:34,4 min

(2)

47. 

Ivona Fialková

Slovensko

+ 2:22,1 min

(3)

70.

Mária Remeňová

Slovensko

+ 3:10,4 min

(2)

95.

Júlia Machyniaková

Slovensko

+ 5:43,6 min

(3)

OBERHOF. Slovenská biatlonistka Paulína Bátovská Fialková obsadila v rýchlostných pretekoch žien na majstrovstvách sveta v Oberhofe 25. miesto.

Skvele zvládla prvú streľbu, ale na druhej položke minula dva terče a v poradí sa výrazne prepadla. Bežecky za najlepšími pretekárkami tiež zaostala.

Titul si vybojovala Nemka Denise Herrmannová Wicková. Striebro získala Švédka Hanna Öbergová a bronz jej krajanka Linn Perssonová.

Do nedeľňajších stíhacích pretekov pre 60 najlepších sa podarilo postúpiť aj Ivone Fialkovej, ktorá s tromi trestnými okruhmi dobehla na 47. mieste.

Bola rozklepaná a nervózna

Bátovská Fialková išla na trať ako piata. Po prvej bezchybnej streľbe bola istý čas na čele poradia, ale šancu na medailu si odstrelila pri streľbe v stoji.

„Dnes to nebolo zlé, bolo trošku veternejšie, čo som cítila najmä na ležke. Našťastie, padlo to na nulu. Tú som zvládla dobre a stojku som nezvládla,“ hodnotila v cieli pre RTVS Paulína Bátovská Fialková.

„Bola som rozklepaná. Snažila som sa po tej nule bežať trošku nad svoje sily a sa to prejavilo. Bola tam nervozita. Nesadla mi ani podložka, boli z toho dve chyby. Pokazila som to a veľmi ma to mrzí,“ doplnila.

„Bežala som, čo sa dalo, od začiatku do konca. No iná je psychika po nule a iná po dvoch chybách,“ uzavrela Bátovská Fialková, ktorá do spomenutých stíhacích pretekov vyštartuje s mankom 94 sekúnd na Herrmannovú Wickovú.

VIDEO: Zostrih z rýchlostných pretekov žien na MS v biatlone 2023

Napodobnila Neunerovú

Nemka si pripísala siedmu medailu z MS, z toho štvrtú v individuálnych disciplínach. Zlato predtým získala len v stíhačke na MS 2019 v Östersunde. 

"Na začiatku som bola naozaj nabudená, keď som vošla na trať, nedokázala som znížiť pulz. To, že dokážem na domácich MS vykúzliť takéto preteky, je neopísateľné," uviedla pre ZDF Herrmannová-Wicková.

Stala sa prvou nemeckou víťazkou šprintu na MS od Magdaleny Neunerovej. Tá vyhrala v roku 2012 taktiež na domácej pôde.

Bežecky dnes s ňou držali krok len druhá Hanna Öbergová a aj Nórky Marte Olsbuová Röiselandová s Ingrid Landmark Tandrevoldovou.

Pre Ivonu Fialkovú, ktorú trápili nedávno zdravotné problémy a preto stratila ideálnu formu, je dobré, že sa kvalifikovala do ďalších pretekov.

"Škoda tej ležky. Mala som dosť silný vietor, no musím to zhodnotiť s trénermi, či to boli chyby s vetrom. Ležka mi ide, škoda, že som si to tam pokazila."

Mária Remeňová skončila s dvoma chybami a mankom 3:10,4 min na 70. priečke, Júlia Machyniaková prišla do cieľa ako posledná na 95. pozícii.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Biatlon»Bátovská Fialková pokazila streľbu v stoji, titul získala domáca Nemka