Päťtisíc kilometrov Tatrana na cestách sa prejavilo v Nantes

Oliver Rábek (vpravo) sa strelecky presadil v oboch zápasoch Tatrana v skupine Pohára EHF.
Oliver Rábek (vpravo) sa strelecky presadil v oboch zápasoch Tatrana v skupine Pohára EHF. (Autor: TASR/Milan Kapusta)
Sportnet|18. feb 2014 o 00:00

Nedobré tušenie sa pohľadom slovenského hádzanárskeho majstra naplnilo.

Nedobré tušenie po dobrých výsledkoch prešovských hádzanárov v SEHA GSS lige a presvedčivom vstupe do Pohára EHF, na strane druhej po nečakaných dvoch zakopnutiach Francúzov v domácej lige, sa pohľadom slovenského hádzanárskeho majstra naplnilo.

NANTES/PREŠOV. Tatran Prešov vyhral doma v Pohári EHF nad švédskym Kristianstadom, vonku v SEHA lige pokoril o sedemnásť gólov Lovčen Cetinje.

HBC Nantes zase v Pohári EHF prehral v Szegede, doma remízoval s Montpellierom a nečakane podľahol mužstvu Nimes zo samého spodku tabuľky francúzskej ligy.

Ďalšie zakopnutie si už francúzsky súper slovenského majstra dovoliť nemohol. Nantes v zápase s Prešovom už išlo o veľa.

Tlak na domácich bol citeľný

Tlak na domáci tím bolo cítiť aj po príchode Prešovčanov do dejiska stretnutia druhého kola skupinovej fázy Pohára EHF.

Otázne bolo, ako sa Tatran vysporiada s nabitým programom a domáci s tlakom fanúšikov i sponzorov.

Určitým hendikepom prešovských hádzanárov bolo, že do Francúzska cestovalo po troch tisícoch kilometroch z Čiernej Hory v podstate na otočku.

Vrátili sa v piatok podvečer a v sobotu nadránom už leteli z Košíc cez Prahu do Paríža a odtiaľ rýchlovlakom do Nantes.

Docestovali tam popoludní a večer už absolvovali v zápasovej hale prvý tréning. Až po ňom zaľahli hádzanári do hotelových postelí.

„V prvom rade sa musíte poriadne vyspať. Je to súčasť zregenerovania po dlhom putovaní. K trom tisícom kilometrom z Cetinje treba prirátať ďalšie skoro dve tisícky do Nantes, čo je ozaj nevídaná cestovná porcia,“ vyriekol tréner Tatrana po príchode do Nantes.

Hatalčík: Chýbala nám energia

Na druhý deň sa už hral zápas druhého kola Pohára EHF HBC Nantes – Tatran Prešov. Výsledok je už známy. Prešovčania prehrali o desať gólov, 27:37. Iste, veľké sklamanie.

Domácim chýbal španielsky reprezentant Entrerrios, Slovákom zase pivoti Petro a Krzysztofik, krídelník Antl a nie celkom fit boli Tomáš Urban a Kristopans.

Skvelá kulisa, muzika v dvoch kútoch haly, dvaja spíkri hnali domácich skoro celý zápas bez prestávky.

Tatran atmosfére určite nepodľahol. Začal dobre, viedol, no potom začal vlastnými chybami nahrávať súperovi.

„Našim chlapcom chýbala jednoducho energia po dlhej ceste,” konštatoval po prehre P. Hatalčík.

„Mali sme aktívny začiatok, no potom nasledovalo nevídané množstvo technických chýb. Takých, aké títo chlapci chlapci zvyčajne nerobia. Svoje pritom ale urobilo dlhé putovanie. Nevyhovárame sa, iba to konštatujem. V obrane sme hrali slabo, v útoku strácali celkom ľahké lopty, čo sa v konečnom dôsledku podpísalo pod konečný rezultát.“

Rábek sa predviedol v prvom polčase

V prvom polčase dobre chytal Verkič. Francúzom robil problémy aj strelecky disponovaný Oliver Rábek, autor ôsmich gólov.

Na začiatku druhého polčasu Prešov prepadol vlastným chybám a Nantes vtedy výraznejšie gólovo odskočil.

„Cez prestávku sme sa zastrájali, že skúsime dvojgólové manko na súpera aspoň zrovnať. Žiaľ, hlúpymi technickými chybami sme ešte viac strácali. Potom sa to nabaľovalo a keď súper odskočil, ťažko sa to doťahovalo,“ hodnotil O. Rábek.

V prvom polčase mu to strelecky išlo dobre. V druhom dvakrát neuspel a šiel na lavičku.

„Tréner si zrejme myslel, že potrebujem vydýchnuť, preto ma asi stiahol,“ mienil kanonier Tatrana.

„Lenže práve v týchto fázach domáci skóre zvyšovali. Škoda, desaťgólová prehra je príliš krutá. Skrátka, mali sme slabší deň. Na Nantes musíme teraz zabudnúť, lebo už v stredu hráme doma nadnárodnú ligu s Vardarom Skopje a v sobotu Pohár EHF s maďarským Pickom Szeged. Verím, že v týchto zápasoch sa naše mužstvo znovu vráti na víťaznú vlnu.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Päťtisíc kilometrov Tatrana na cestách sa prejavilo v Nantes