Patrik Košuda je v reprezentácii

Vo vranovskom drese.
Vo vranovskom drese. (Autor: Viktor Zamborský)
Sportnet|25. júl 2018 o 00:00

Osemnásťročný Vranovčan sa dostal do hľadáčika trénera devätnástky.

VRANOV NAD TOPĽOU. V pondelok 23. júla sa v hoteli Panoráma v Trenčianskych Tepliciach uskutočnil kontrolný zraz reprezentačnej devätnástky.

V 19-člennej nominácii trénera Alberta Rusnáka figuruje aj meno Vranovčana Patrika Košudu.

Mladý talentovaný krídelník hral ešte v minulej sezóne jesennej časti za starší dorast Vranova, no v jarnej už patril medzi kľúčových hráčov A mužstva.

Ako víchor

Osemnásťročný futbalista vtrhol do mužského futbalu ako víchor.

So šiestimi gólmi sa stal najlepším strelcom zimnej prípravy a čuch na góly potvrdil aj počas sezóny. V jari strelil v 13 zápasoch 9 gólov a na ďalších 7 prihral.

Jeho výborné výkony neunikli pozornosti väčších klubov z vyšších súťaží a tiež hráčskej agentúry Faisport International (zastupuje hráčov ako Lobotka, Mazáň, Hancko, Mráz), s ktorou sa dohodol na podpísaní zmluvy.

Patrik Košuda uprednostnil druholigové Pohronie pred ostatnými klubmi a v novom pôsobisku sa už stihol v prípravnom zápase proti Dunajskej Lužnej gólovo presadiť.

Teší sa aj otec

„O tom, že som nominovaný na zraz reprezentácie, som sa dozvedel od môjho agenta, ktorý mi napísal správu po tréningu. Veľmi som sa tejto správe potešil. Je to pre mňa odmena za všetko, čo som robil. Dúfam, že sa mi bude dariť. Veľa ľudí mi písalo a gratulovali mi, za čo sa im chcem poďakovať,“ povedal Patrik Košuda, spokojný s tým, že sa dočkal svojej premiérovej nominácie do mládežníckej reprezentácie Slovenska.

Tá potešila aj jeho otca a trénera v jednom Petra Košudu: „Je to odmena za úspešnú jarnú časť sezóny a pevne verím, že potvrdí oprávnenosť nominácie. Je o to cennejšie, že v spoločnosti ligových klubov je za jeho menom klub MFK Vranov nad Topľou.“

Fakty

NOMINÁCIA

BRANKÁRI

Ivan Krajčírik (MFK Ružomberok), Richard Ludha (FK Železiarne Podbrezová)

OBRANCOVIA

Marián Pišoja (AS Trenčín), Alex Holub (MFK Ružomberok), Lukáš Kučera (FK Senica), Matúš Vojtko(MFK Zemplín Michalovce), Jakub Párkáň (AS Trenčín)

STREDOPOLIARI

Miroslav Gono (AS Trenčín), Jakub Kadák (AS Trenčín), Samuel Suľa (MŠK Žilina), Timotej Múdry (1. FC Tatran Prešov), Denis Potoma (Slovan Bratislava), Ján Krkoška (MŠK Žilina)

ÚTOČNÍCI

Tibor Slebodník (1. FC Tatran Prešov), Dávid Strelec (Slovan Bratislava), Roland Gerebenits (MŠK Žilina), Patrik Košuda (MFK Vranov nad Topľou), Rastislav Švec (1. FC Tatran Prešov), Jakub Švec (FC Vion Zl. Moravce-Vráble).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Patrik Košuda je v reprezentácii