Partizán v pohári cez Duklu neprešiel

Michal Grohoľ. Jeho bomba opečiatkovala žrď.
Michal Grohoľ. Jeho bomba opečiatkovala žrď. (Autor: Peter Cingeľ)
Sportnet|22. okt 2014 o 00:00

Druholigový Bardejov skončil v 4. kole Slovenského pohára, keď prehral s prvoligovou Banskou Bystricou 0:1.

Druholigový Partizán Bardejov skončil v 4. kole Slovenského pohára, keď doma prehral s prvoligovou Banskou Bystricou 0:1.

BARDEJOV. Domáci začali s rešpektom i zabezpečenou obranou, nepúšťali so do útočenia. Sebavedomá Dukla kontrolovala priebeh na polovici domácich a využila azda jedinú chybu v jej zadných radoch.

V 13. min. po nakrátko zahranom rohovom kope osamelý Wojnar to napriahol spoza pokutového územia a prekvapil domáceho brankára Molčana, cez ktorého preletela lopta do siete.

Po štvrťhodine to mohlo byť zrovnané, len škoda pre Šarišanov, keď sa Grohoľova bomba spoza 16-ky odrazila od brvna. Následné tempo hry nezodpovedalo kvalitám mužstiev, aj keď sa domáci viac osmelili, no s chybami.

Prvoligisti dokázali rýchlejšie zakombinovať, no v koncovke boli útočníci Seje i Polievka bezradní.

Po prestávke sa obraz hry zmenil, Partizán sa častejšie dostal pred súperovu bránu, no vysokí hráči súpera im toho veľa nedovolili. Na druhej strane Seje mohol rozhodnúť, lenže netrafil domácu bránu.

Príležitosť uchopil Partizán po hodine hry, no aspoň vyrovnania sa nedočkal, brankár Dukly Boroš podržal Stredoslovákov. Príchodom J. Zápotoku na trávnik domáci išli na doraz.

Boroš si poradil nielen so strelou Reváka a dorážkou, no riešil aj ďalšie dve situácie po brejkoch. Aj keď v závere domáca obrana urobila chybu, súper ponúknutú príležitosť nevyužil.

Tréneri po zápase

Tréner Bardejova Rastislav Kica bol smutný z toho, že o výsledku rozhodol jediný gól: „Dostali sme lacný gól, ktorý v takomto zápase by nemal byť rozhodujúci. No mali sme dobrú príležitosť na vyrovnanie, lenže absentovala nám hra pri čiarach, kde sme mali v pláne dostať sa cez obranu súpera. V strede obrany sme to mali ťažké cez vysoké piliere. Po prestávke sme sa dostali aj na dostrel, no brankár Boroš podržal Duklu. Zápasu skôr svedčala remíza.“

Kormidelník Banskej Bystrice Štefan Rusnák priznával, že viac mysleli na najbližší prvoligový duel: „V piatok hráme s Podbrezovou a tu sme dali príležitosť hráčom, ktorí menej hrávali, niektorých sme nechali doma. Bardejov má kvalitu, čo sa ukázalo v druhom polčase, keď sme málo podržali loptu a súper mal dve, tri príležitosti. Toto bol možno zápas len niečo navrch, aby sme si dokázali, že vieme vyhrať aj tak, že sme to vybojovali, aj keď sme veľa šancí nemali. Pre nás je dôležité, že si hráči dokázali trošku zdvihnúť sebavedomie.“

Štatistika

Bardejov – Banská Bystrica 0:1 (0:1)

Gól: 13. Wojnar. ŽK: Kica – Seje. Rozhodval Prešinský pred 600 divákmi.

Partizán: Molčan – Kutlík 71. Pyda), Berecký, Staš, Palša, S. Kica – Grohoľ, L. Zápotoka, Revák (77. Stachura), Gagnon – Guľa ( 79. J. Zápotoka).

Dukla: Boroš – Vajda, De Vito, Adámik, Savič – Peňaška, Polievka (62. Kupec), Wojnar (81. Dolný), Šumský, - Saje, Balko (69. Paška).

šč

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Partizán v pohári cez Duklu neprešiel