Paraguajčania budú vo finále Copa Améria bez trénera aj asistenta

SITA|22. júl 2011 o 10:34

Tréner paraguajskej futbalovej reprezentácie Gerardo Martino bude sledovať finálový zápas juhoamerického šampionátu medzi svojimi zverencami a Uruguajom iba z tribúny.

ASUNCIÓN.

Organizujúca Juhoamerická futbalová konfederácia ho suspendovala na dva zápasy za protesty proti výrokom rozhodcov v stredajšom semifinále s Venezuelou, za ktoré ho arbiter vykázal z lavičky, ako aj za ostré slová na adresu svojho venezuelského kolegu Césara Fariasa po bitke hráčov priamo na ihrisku.

Tá vypukla bezprostredne po rozhodujúcom pokuse v penaltovom rozstrele, ktorým Dario Verón po bezgólovom priebehu poslal Paraguaj do nedeľňajšieho finále. Obe výpravy zaplatia pokutu 10-tisíc dolárov. Vo finále nebude môcť z lavičky usmerňovať paraguajský tím ani Martinov asistent Jorge Pautasso, ktorý dostal trest zastavenia činnosti na jeden zápas.

Oba tímy dostali tiež varovanie, že v prípade opakovania situácie ich neminú prísnejšie sankcie. Konfederácia vybrala za hlavného rozhodcu finálového duelu Copa América v Buenos Aires Brazílčana Salvia Fagundesa.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Paraguajčania budú vo finále Copa Améria bez trénera aj asistenta