Palšu viac teší výhra s jedným gólom

Momentka zo zápasu.
Momentka zo zápasu. (Autor: Peter Cingeľ)
Sportnet|24. sep 2013 o 00:00

V 10. kole druhej futbalovej ligy Bardejov vyhral nad Šaľou 1:0 a potiahol sériu bez prehry na šesť zápasov.

V 10. kole druhej futbalovej ligy Partizán Bardejov vyhral nad Slovanom Duslo Šaľa 1:0 a potiahol sériu bez prehry na šesť zápasov. Hornošarišania si udržali prvé miesto v tabuľke. Jediný gól zápasu mal začiatok po vydarenej strele Staša, po rohovom kope sa k lopte dostal dobre postavený Dzurík a hlavičkou zblízka rozvlnil sieť.

BARDEJOV. Druholigový futbalový zápas Bardejov – Šaľa (1:0) sa mal podľa predpovedí skončiť jednoznačne v prospech domácich.

Nakoniec sa opakoval scenár zo všetkých domácich zápasov, hráči Partizána i diváci sa do posledných sekúnd obávali o stratu všetkých bodov.

Tréner Rastislav Kica bol nakoniec spokojný, no mnohé veci si po dramatickej koncovke nevedel vysvetliť.

„Kto pozeral na tabuľku, tak si myslel, že súpera zvalcujeme, no proti nám nastúpilo skúsené mužstvo. V 1. polčase sme dominovali, dali gól tak, ako sme chceli. Pisárik mal tri vyložené šance, mohol priniesť pokoj na naše kopačky. No aktivita smerom dopredu bola nepresná, naopak sa diali veci, ktoré ja z lavičky ťažko viem pochopiť. Jednoduché ľahké lopty hráči dokázali prihrať súperovi na nohu, v koncovke sme zlyhávali, ten sa snažil o skorigovanie výsledku, hrozil až do konca.”

Takáto výhra chutí

Najmä v druhom polčase sa domáca obrana musela mať na pozore, čo potvrdil s kapitánskou páskou Vladislav Palša.

„Bol to ťažký zápas, po prestávke súper viac behal a získal kontrolu nad loptou. No do ničoho sme ich nepustili, šancu nemali. Vzadu sme si museli dávať pozor, lebo majú šikovných útočníkov. V koncovke nám chýba ten povestný krôčik či koncentrácia, aby sme dali ten druhý gól. Keďže to nejde, tak musíme až do tej 90. minúty byť v napätí, aby sa dačo nestalo. Také víťazstvá chutia, možno je tu väčšia radosť, ako keby sme vyhrali tri či štyri nula.”

A takto sa Palša pozerá na tabuľku: „Možno nikto z nás nečakal, že po 10. kole budeme prví. Verím tomu, že to vydrží aj po zápase vonku.”

Nedá sa nevrátiť k víťaznému gólu Jána Dzuríka, keď brankár Šale Dušan Kolmokov bol na zemi a len prizeral, ako lopta končí v jeho sieti.

„Ja som išiel na center, hráč predo mnou ju vyhlavičkoval do výšky, hádzal som sa po nej takou rybičkou, kým som sa ja postavil, hráč ju poslal do siete. Snáď aj my v druhej tretine prelomíme streleckú smolu.”

Tréner Dusla Dušan Liba vyslovil presvedčenie, že keby hrali do rána, tak nedajú gól.

„Vážny problém máme v útoku, kde som vystriedal štyroch hráčov, za celý zápas nevystrelili ani raz. Bol to taký remízový duel, domáci dali náhodný gól, mali sme aj pár náznakov šancí i dajaké strely. V závere sme otvárali aj riskovali vzadu, no ten náš útok bol neškodný.”

Štatistika

Bardejov – Šaľa 1:0 (1:0)

Gól: 15. Dzurík. ŽK: 44. Chrizopulos. Rozhodoval Mastiš pred 725 divákmi.

PARTIZÁN: Čikoš-Pavličko – Hanuščák, Staš, Palša, S. Kica – Grohoľ, De Azevedo (90. Berecký), J. Dzurík, L. Zápotoka, J. Petráš (73. Andraščík) – Pisárik (73. J. Zápotoka.

SLOVAN DUSLO: Kolmokov – Mihálik, Mujkoš, Čirik, Ďatko – Konopásek, Rehák, Charizopulos, Tomič – Čurgali (59. Numéric), Kráľ (34. Mukalenga, 78. Prúčny).

šč





Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Palšu viac teší výhra s jedným gólom