Paločko je na čele klubových hokejových strelcov

Matúš Paločko. Proti Žiline strelil už 19. gól v sezóne.
Matúš Paločko. Proti Žiline strelil už 19. gól v sezóne. (Autor: Richard Hudeček)
Sportnet|9. jan 2015 o 00:00

Popradskí hokejisti sa po prvýkrát v novom roku predstavia na ľade súpera, cestujú do Zvolena.

Popradskí hokejisti sa v piatok po prvýkrát v novom roku predstavia na ľade súpera, cestujú do Zvolena. Predchádzajúcu porciu troch duelov v rade doma zvládli, zaknihovali plný počet deviatich bodov.

POPRAD. Postupne zdolali Skalicu (5:3), Nitru (2:1) i Žilinu (3:1).

V tabuľke sa držia na štvrtom mieste, keď na tretiu Nitru strácajú jediný bod.

„Môžeme byť len radi, že sme proti Žiline získali tri body. Od začiatku nám viazla komunikácia, nehrali sme kombinačne, málo sme strieľali, puky nám preskakovali hokejky. Nedohrávali sme osobné súboje, nič sa nám nedarilo. Chýbal tomu nejaký náhodný gól, ktorý by nás nakopol. Až v tretej tretine sa to konečne zlomilo, aj vďaka prvému gólu Sama Takáča. Sme radi, že to takto dopadlo,“ uviedol po stretnutí so žilinskými vlkmi útočník HK Poprad Matúš Paločko.

Paločkovi to sype

V 58. minúte počas presilovej hry strelil Paločko víťazný gól zápasu.

Pre krídelníka druhej formácie kamzíkov to už bol presný zásah s poradovým číslom 19 v sezóne, čo ho vyšvihlo do čela kanonierov HK Poprad.

V poradí druhý Tomáš Sýkora má na svojom konte o jeden gól menej.

„Po druhej tretine sme si v kabíne povedali, že do toho musíme dať všetko. Prehrávali sme, nemali sme čo stratiť. Mrzí nás, že diváci na nás pískali, boli veľmi nespokojní, no my sme nehrali dobre. Určite nám to nepomáhalo, hrá sa vtedy ťažko. Našťastie sa nám to podarilo otočiť. Viac sme sa tlačili pred bránu a z toho padli aj dva góly,“ vydýchol si šťastný strelec.

Fabian bitky vyhráva

Hneď po jeho góle sa strhla za bránkou Žiliny šarvátka, do ktorej sa zapojilo až kvarteto hokejistov.

„Keď som sa šiel tešiť so spoluhráčmi, zozadu do mňa vrazil nejaký žilinský hráč. Následne si to Kasík a Fabian išli so Žilinčanmi vyriešiť ručne-stručne. Som rád, že sa za mňa postavili. Fabo je v bitkách veľmi silný, nepamätám si, kedy naposledy nejakú prehral. Myslím si, že pre divákov to bola pekná bodka,“ povedal Paločko.

Dnes sa kamzíci predstavia vo Zvolene, ktorý na nich v tabuľke stráca štyri body.

Pod Pustým hradom to teda bude typický tzv. šesťbodový zápas.

„Proti Žiline sme mali v hre veľa hluchých miest, ktoré musíme odstrániť. Musíme podať lepší výkon,“ uzavrel Matúš Paločko.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Paločko je na čele klubových hokejových strelcov