Pakostovsko–pušovský futbalový „hokej“

Michal Paraska. Bývalý humenský kapitán háji od leta pakostovské farby.
Michal Paraska. Bývalý humenský kapitán háji od leta pakostovské farby. (Autor: Marián Škuba)
Sportnet|20. aug 2013 o 00:00

Výsledok 5:6 je pre futbalový trávnik netradičný, skôr je príznačný pre hokejové dianie.



PAKOSTOV. Zhruba dve stovky divákov piatoligového stretnutia Pakostov – Pušovce videli jedenásť gólov. Tesná prehra ich isto netešila, no z domácich radov uznali kvality súpera.

Keď v 5. minúte otvoril skóre stretnutia domáci kapitán Fedorko, isto nik nepredpokladal, že prvý polčas napokon skončí pakostovskou „katastrofou“. Súper totiž skóroval hneď štyrikrát.

„Síce nepoznám ostatné mužstvá v súťaži, ale Pušovce jednoznačne tipujem ako veľkého kandidáta na postup. Tak podľa zloženia kádra, ako aj herného štýlu, kvality, ktorú ukázali. Myslím si, že postúpia,“ začal debatu o nedeľňajšom zápase Michal Paraska.

„A zápas pritom začal pre nás dobre, ujali sme sa vedenia, ale kombinačná hra súpera sa začala prejavovať nielen prevahou, ale aj v skóre. Bolo to spôsobené aj našou slabou defenzívou, čo kvalitnému súperovi pomohlo získať veľký náskok,“ poznamenal 33-ročný futbalista.

Dvojgólový obranca

Gólová „divočina“ pokračovala aj po prestávke, dvoma presnými zásahmi k nej prispel aj Michal Paraska. Bolo to ďaleko k hetriku?

„Ako krajný obranca som spokojný aj s dvoma strelenými gólmi... V druhom polčase sa nám však podarilo takmer nemožné. Polčasové manko 1:4 sa síce posunulo na 2:5, ale v 70. minúte sme sa dostali na kontakt - 4:5 a mali sme vtedy tri čisté šance. Dve hlavičky, strelu Jožka Fedorka brankár kryl iba reflexívne. V závere sme už hrali vabank, hostia opäť odskočili na dva góly a náš piaty gól v poslednej minúte už iba korigoval prehru,“ konštatoval Michal Paraska.

Výsledková premiéra

Výsledok 5:6 je na futbalových trávnikoch skôr výnimkou. Rovnako aj skutočnosť, keď domáci celok strelí päť gólov a nezíska ani bod.

„Už prvý polčas - 1:4 som si myslel, že to bude katastrofa, asi nikdy v kariére som doma takto neprehrával. Aj konečných 5:6 som zažil po prvýkrát. Neboli sme ďaleko k remíze, ale treba uznať aj kvality súpera,“ dodala letná posila FO Ajax Pakostov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Pakostovsko–pušovský futbalový „hokej“