Pačinda očakáva v Čermeli návštevu sezóny

Vlani v lete. Bude dnes v Čermeli na Slovan ešte viac divákov?
Vlani v lete. Bude dnes v Čermeli na Slovan ešte viac divákov? (Autor: Judita Čermáková)
Sportnet|19. apr 2014 o 00:00

Košičania si už v podstate môžu povedať, že hrajú s novým majstrom.

Slovan nie je Bayern, ale Košičania si v podstate môžu povedať, že dnes (o 15. h v Čermeli) hrajú s novým resp. staronovým majstrom. Sedem kôl pred koncom ligy a štrnásťbodový náskok, to síce ešte nie je tutovka, ale vývoj je v takom štádiu, že belasí si už môžu dovoliť aj rozdávať. Ako naposledy doma s Myjavou...

KOŠICE. Slovan však Košičanom určite nič nedaruje, zo zásady, lebo historicky je medzi nimi veľká rivalita, takže dnes to môže byť futbalová paráda. So všetkým, čo k tomu patrí, teda aj s dobrou kulisou.

„Veľmi sa na zápas so Slovanom tešíme, a dúfam, že bude vypredané,“ avizuje košický útočník Erik Pačinda, že lístky na šláger kola sa utešene míňajú.

„Aj ja som ich zopár porozdával, záujem medzi kamarátmi je veľký, dnes môže byť v Čermeli návšteva sezóny, určite príde viac divákov ako tých šesťtisícosemsto, čo bolo na Slovan na jeseň.“

Žiadny strašný súper

Aj keď Slovan je v tejto sezóne bezkonkurenčným kráľom našej ligy, nešíri medzi svojimi „poddanými“ strach despotickou povahou, a aj on má slabé chvíľky.

„Určite, dnešný Slovan nie je nejaký strašný súper, nevedie ligu o tridsať bodov ako Bayern, dá sa s ním hrať. A keď mu strelíme gól, dá sa aj poraziť. Keď nám to pôjde tak, ako posledných dvadsať minút v utorok proti Ružomberku...“ pripomína „dvorný nahrávač“ na pohárové góly Erik Pačinda.

„Prihral som na dva, ale už by sa patrilo nejaký gól aj streliť, veď na jar som ešte neskóroval.“

Možno preto, že je trošku limitovaný časovo, lebo nehráva celé zápasy. „Ale všetko nasvedčuje tomu, že by som dnes mal nastúpiť v základnej zostave. Potešilo by ma to, lebo vo finále pohára proti Slovanu si nezahrám, kvôli žltým kartám. Ale to už predbieham...“

Dva ťažké zápasy so Slovanom v rozpätí necelých dvoch týždňov, ale dve víťazstvá by nemuseli byť až takou veľkou utópiou. No keby si Košičania mali vybrať, ktoré by brali viac?

„Určite to pohárové, v myjavskom finále. Ale prečo sa nepokúsiť o oboje? Na obidva zápasy sa zodpovedne pripravujeme, na Slovan si trúfame.“

Nový predzápasový rituál, noc (s plnou penziou) strávená v jednom z košických hotelov, má na mužstvo blahodarné účinky.

„Robíme to tretíkrát, tak sme sa pripravovali na Nitru i Ružomberok v pohári, a môže to byť dobrá tradícia. Mne takáto spoločná príprava na zápas vyhovuje,“ kvituje jej oživenie Erik Pačinda.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Pačinda očakáva v Čermeli návštevu sezóny