Ozimák: Chceme hrať moderný aktívny hokej

Rozlúčka s fanúšikmi. Kamzíci v prvom kole play-off nestačili na Nitru.
Rozlúčka s fanúšikmi. Kamzíci v prvom kole play-off nestačili na Nitru. (Autor: Richard Hudeček)
Richard Hudeček|29. mar 2017 o 00:00

Hokejisti Popradu prežili ďalšiu turbulentnú sezónu.

POPRAD. Káder kamzíkov prešiel výraznou obmenou, keď počas rozbehnutej súťaže odišli viaceré opory s otvorenými zmluvami a prišli hlavne hráči z Ruska. Zásadné zmeny nastali aj v samotnom realizačnom tíme.

Vlani v lete vedenie HK Poprad na čele s riaditeľom klubu Petrom Žifčákom angažovalo na trénerský post českého odborníka Petra Jonáka s asistentom Ľudovítom Jurinyim.

Na konci septembra minulého roka sa Jurinyi stal novým riaditeľom, keď nahradil v tejto funkcii Žifčáka.

Jonáka vymenil Ozimák

Úvod do sezóny ale Podtatrancom vôbec nevyšiel a dlho boli potopení na samom dne tabuľky.

Začiatkom novembra, po reprezentačnej prestávke sa vedenie rozhodlo konať a namiesto Jonáka angažovalo na post hlavného trénera Marcela Ozimáka s asistentom Františkom Štolcom.

„Po našom príchode chlapci pracovali tak, ako sme to od nich očakávali. Plnili úlohy, ktoré sme im s kolegom zadali a dôležité bolo, že dodržiavali nastavený herný systém. V ďalšom priebehu sezóny sa na našej hre odzrkadlila najmä absencia letnej prípravy. To malo za následok problémy s kondíciou a ani systémové veci potom nefungovali tak ako mali. Chýbajúca kondícia sa musela prejaviť, a to bol presne prípad niektorých hráčov,“ uviedol pre klubový web po skončení sezóny Marcel Ozimák.

Základný cieľ, vyhnúť sa baráži, splnili

Hneď po jeho príchode hrali kamzíci ako pokropení živou vodou. Postupne však strácali dych a záver základnej časti ich nezachytil v dobrej forme. Výsledkom bola siedma priečka a štvrťfinálový súboj proti majstrovskej Nitre, ktorá bola nad ich sily.

„Nakoniec môžeme považovať sezónu za úspešnú. Keď som sem prišiel s kolegom, dostali sme jasný cieľ: vyhnúť sa baráži. To bolo v období, keď sme strácali na ôsmu priečku neskutočne veľa bodov. Následne sme sa prebojovali až na piate miesto a dlho sme držali kontakt s mužstvami, na ktoré sme pred časom pozerali z veľkej diaľky. To, že sme nakoniec klesli na siedmu priečku a vypadli vo štvrťfinále, nás samozrejme škrie,“ zdôraznil Ozimák.

Úradujúci majster spod Zobora napokon vyradil kamzíkov po víťazstvách 7:0, 3:0, 4:3 pp a 5:1.

„Nitra hrala veľmi dobre a má kvalitný káder, no myslím si, že máme tím na to, aby sme Nitru viac potrápili. Určite sme chceli dosiahnuť lepší výsledok. Vyhoreli sme už v prvom zápase, neskôr to bol v domácich dueloch už vabank. V druhom a i treťom zápase rozhodla naša koncovka,“ uviedol skúsený obranca Popradu Radoslav Suchý.

Trápili sa v presilovkách

Výsledné skóre v play-off 4:19 hovorí jasnou rečou. Štyri góly v štyroch zápasoch boli proti druhému tímu základnej časti žalostne málo.

„S presilovkami sme sa trápili už aj počas základnej časti. Šance by aj boli, no nechcelo nám to padať. Pred domácimi zápasmi sme verili, že aspoň jeden vyhráme a pôjdeme do Nitry na piaty duel. Naše mužstvo malo svoju silu, no veľkú rolu zohrali aj zranenia a skutočnosť, že viacerí chalani hrali so sebazaprením,“ poznamenal strelec posledného popradského gólu v sezóne Andreas Štrauch.

Má svoju víziu

Spoločne s kolegom Štolcom podpísal Ozimák predĺženie zmluvy aj na budúcu sezónu, v ktorej chcú ísť s Popradom vyššie.

„Mám určitú víziu, ktorú som prezentoval aj predstavenstvu a za tou si stojím. Časom chceme hrať moderný aktívny hokej, kde sa „jazdí“ a je to všetko postavené na aktívnom korčuľovaní. Chceme tu mať mladých a fyzicky silných chlapcov. To však nepríde hneď. Takto sa však chceme uberať, postupne tu na to máme podmienky. Preto sme sa tu rozhodli ostať a pomôcť novému vedeniu k prestavbe popradského hokeja a nastoleniu nových trendov, aké už fungujú v Nitre či Banskej Bystrici,“ dodal pre web HK Poprad Ozimák.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Ozimák: Chceme hrať moderný aktívny hokej