Spravili šalamúnsky ťah. Malá obec vyhrala cennú trofej

Radosť víťazov.
Radosť víťazov. (Autor: OŠK)
Ivan Mriška|27. jún 2022 o 17:45

OŠK Tušice TNV sú víťazom Pohára ObFZ Michalovce.

TUŠICE. Hral sa vyrovnaný futbal. O novom šampiónovi rozhodli až pokutové kopy. Z triumfu v Pohári ObFZ Michalovce sa tešili futbalisti OŠK Tušice TNV.

Šiesty tím najvyššej okresnej súťaže v Michalovciach zdolal tretí TJ Vyšné Remety vďaka šalamúnskemu ťahu.

„Začalo prestupové obdobie, preto sme rýchlo v prvý deň získali dve posily. Tento fakt sa ukázal ako kľúčový,“ spokojne konštatoval prezident OŠK Tušice TNV Peter Škultéty.

Skóroval nový hráč

Dva góly za Tušice dával novic v mužstve Patrik Škultéty. Vyšné Remety sa presadili takisto dvakrát, preto o víťazovi rozhodla lotéria pokutových kopov. Tie lepšie zvládli Tušice, ktoré ich vyhrali 4:3.

„Blysol sa náš brankár Róbert Novák, ktorý je špecialistom na penalty. Má v nich päťdesiatpercentnú úspešnosť, čo potvrdil aj vo finále. Z úspechu máme nesmiernu radosť,“ dodal.

Za päť rokov existencie klubu hrali Tušice štyrikrát v semifinále, trikrát vo finále a dvakrát trofej vyhrali.

„Táto sezóna v šiestej lige nám nevyšla, preto sme sa sústredili na pohár. Boli sme obhajcovia, a tak sme nechceli sklamať. Sme veľmi radi, že sme to zvládli a domov si nesieme krásnu trofej,“ spokojne vravel Škultéty.

Hralo sa v Sobranciach

Finálový zápas sa pred 420 divákmi hral na štadióne v Sobranciach.

„Bol to nesmierne kvalitný a vyrovnaný zápas. Som rád, že v horúcom počasí sa hralo v priateľskom duchu, pretože s Vyšnými Remetami sa zvykneme doťahovať,“ opísal a chválil organizátorov zápasu z FK Sobrance-Sobranecko:

„Ďakujeme za fantastický guláš a pohostenie. Všetko bolo na výbornej úrovni.“

OŠK Tušice TNV.
OŠK Tušice TNV. (Autor: OŠK)

Ceny finalistom odovzdávali predseda ObFZ Michalovce Vladimír Čan, podpredseda Ján Špivák a sekretár Ján Mano.

„Po oficiálnych oslavách sme pokračovali na našom domácom štadióne, kde sme sa zabávali do pol tretej ráno. Niektorí chlapci mali dovolenky a iní si ich museli zobrať,“ smial sa Škultéty.

Zahrajú si o superpohár

Tušice si víťazstvom zabezpečili účasť v superpohári, v ktorom vyzvú víťaza šiestej ligy TJ FK Družstevník Trhovište. Hrať sa bude týždeň pred štartom nového ročníka.

„Zrejme sa bude hrať na štadióne fortunaligistu MFK Zemplín Michalovce. Pre chlapcov by to bol mimoriadny zážitok a rovnako ako sme zdolali Vyšné Remety, trúfame si aj na Trhovište,“ uviedol.

OŠK Tušice TNV je na futbalovej mape len päť rokov, založili ho bývalí hráči. Od ôsmej išli futbalisti z obce s necelou sedemstovkou obyvateľov do šiestej ligy a majú ešte smelšie plány.

„Máme skvelý areál, výborné zázemie na vyššie súťaže, preto by sme radi postúpili do piatej ligy. Čakali by nás krajšie ihriská, lepšie tímy, čo by pre nás bola veľká výzva. Verím, že v novej sezóne výraznejšie prehovoríme v boji o postup a podarí sa nám preniknúť do kraja,“ prianím uzavrel prezident OŠK Tušice TNV Peter Škultéty.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Spravili šalamúnsky ťah. Malá obec vyhrala cennú trofej