Oremus Šuplerovým asistentom, Hossa abdikoval

TASR|13. jún 2007 o 18:46

Bratislava 13. júna (TASR) - Asistentmi trénera slovenskej hokejovej reprezentácie Júliusa Šuplera budú v sezóne 2007/08 Miroslav Miklošovič a Peter Oremus.

Druhý menovaný nahradí na poste Zdena Cígera. Vyplýva to zo Šuplerovho návrhu na zloženie realizačného A-tímu SR pre nadchádzajúcu sezónu, ktorý v stredu schválil Výkonný výbor Slovenského zväzu ľadového hokeja (VV SZĽH). Predstavitelia exekutívy zároveň prijali abdikáciu člena výkonného výboru Františka Hossu a schválili aj nové zloženie ostatných reprezentačných realizačných tímov SR.

"Vlani, keď som začal pracovať s Mirom Miklošovičom a Zdenom Cígerom, nebol ani jeden z nich viazaný povinnosťami v klube. Dnes je situácia iná. Po rozhovoroch s nimi, ako aj s predstaviteľmi bratislavského Slovana, sme došli k záveru, že Zdeno už nebude fungovať pri reprezentačnom tíme. Nahradí ho Peter Oremus zo Skalice," povedal tréner Šupler. V jeho realizačnom tíme prišlo ešte k jednej zmene post videooperátora bude v novej sezóne vykonávať Daniel Prekop z Trenčína. Lekárom tímu zostáva MUDr. Dalimír Jančovič, masérmi Samuel Petráš a Michal Malina, fyzioterapeutom Branislav Prokop a analytikom funkčného stavu Eugen Laczo.

V novej sezóne sa chce slovenský kormidelník zamerať najmä na mladších hráčov s perspektívou štartu na svetovom šampionáte 2011, ktorý sa bude konať v Bratislave a Košiciach. "Počas minulej sezóny bolo v reprezentačnom kádri veľa skúsených a prezretých hráčov, ktorí nemajú perspektívu štartu na MS 2011. V tejto sezóne chcem dať v reprezentácii väčší priestor mladým hráčom či už z extraligy, alebo z Európy. Veľmi úzko by som chcel spolupracovať s tímom do 20 rokov, ako aj s extraligovými trénermi pri výbere talentovaných hráčov do národného tímu," vysvetlil svoju stratégiu Šupler.

Výkonný výbor sa na svojom zasadnutí v Bratislave zaoberal aj zložením realizačných tímov ostatných reprezentačných družstiev. Už dávnejšie bolo známe meno trénera družstva SR 20 (Štefan Mikeš), novým koučom reprezentácie SR 18 sa stal Jozef Čepan (asistent Milan Staš), družstvo SR 17 bude v sezóne 2007/08 viesť Peter Bohunický (asistent Vladimír Klinga) a najmladší reprezentačný výber do 16 rokov Andrej Výboh (asistent Anton Bartánus). Jedine reprezentačné družstvo žien ostalo bez zmeny - po postupe do I. divízie MS ostáva pri ženskom reprezentačnom kormidle Miroslav Karafiát s asistentom Petrom Gapom.

VV SZĽH v stredu prijal abdikáciu Františka Hossu z funkcie člena výkonného výboru a predsedu trénersko-metodickej komisie zväzu. "František Hossa listom požiadal o uvoľnenie z postu člena Výkonného výboru SZĽH ku dňu 15. júna 2007. Ako dôvod svojej abdikácie uviedol vysoké pracovné vyťaženie v klube. Výkonný výbor jeho abdikáciu prijal a do ďalšieho obdobia bude pracovať v osemčlennom zložení," povedal prezident SZĽH Juraj Široký. Post predsedu trénersko-metodickej komisie SZĽH bude v novej sezóne zastávať Šupler.

Zloženie reprezentačných realizačných tímov na sezónu 2007/2008:

SR A: Július Šupler (tréner), Miroslav Miklošovič, Peter Oremus (asistenti), MUDr. Dalimír Jančovič (lekár), Samuel Petráš, Michal Malina (maséri), Eugen Laczo (analytik funkčného stavu), Daniel Prekop (videooperátor).

SR 20: Roman Ulehla (manažér), Štefan Mikeš (tréner), Jozef Frühauf (asistent), Róbert Kompas (tréner brankárov), MUDr. Stanislav Čársky (lekár), Luboš Ondrejka, Rastislav Ladecký (maséri), František Hal (psychológ)

SR 18: Peter Halák (manažér), Jozef Čepan (tréner), Milan Staš (asistent), František Kučera (tréner brankárov), MUDr. Jozef Kubašovský/MUDr.Stanislav Beli (lekári), Jozef Hrtús, Dušan Čulka (maséri)

SR 17: Adrián Dado (manažér), Peter Bohunický (tréner), Vladimír Klinga (asistent), Jaromír Dragan (tréner brankárov), MUDr. Zdeněk Holešovský/MUDr. Allen Dimov (lekári), Ľubomír Baka (masér)

SR 16: Imrich Antal (manažér), Andrej Výboh (tréner), Anton Bartánus (asistent), Rudolf Jurčenko (tréner brankárov), MUDr. Paviol Klobušický/ MUDr. Igor Prekop (lekári), Juraj Nemček (masér)

SR ženy: Ľubomíra Kožanová (manažérka), Miroslav Karafiát (tréner), Peter Gapa (asistent), Stanislav Kubuš (tréner brankárov), MUDr. Karin Oppitzová (lekárka), Vladimír Nemček (masér).

Nachádzate sa tu:
Domov