Opátske prekonalo útlm a chce miešať kartami

Marcel Alexander. Kormideníka V. Opátskeho potešilo, že mužstvo vyhralo tri zápasy v rade a chytilo sa aj strelecky.
Marcel Alexander. Kormideníka V. Opátskeho potešilo, že mužstvo vyhralo tri zápasy v rade a chytilo sa aj strelecky. (Autor: Veronika Janušková)
Sportnet|22. okt 2010 o 00:00

Po štvorgólovej prehre v Giraltovciach si futbalisti Vyšného Opátskeho pripísali tri víťazstvá v rade so skóre 9:2 a udržali si štvrtú priečku tabuľky v najvyššej regionálnej futbalovej súťaži.

V ostatnom kole nasúkali poltucet Vysokým Tatrám, ktoré po solídnom vstupe do sezóny nevyhrali osem stretnutí v rade a prepadli sa do druhej polovice tabuľky.

KOŠICE. V uplynulej sezóne s týmto súperom uhrali zverenci Marcela Alexandra doma remízu 1:1, no vonku inkasovali štvorku a preto pred týmto duelom mali mierne obavy. Tie sa rýchlo pominuli, keď polčas vyhrali trojgólovým rozdielom.

Najvyššie víťazstvo v súťaži

Minuloročný nováčik a príjemne prekvapenie súťaže patrí aj v tejto sezóne medzi lepšie celky tretej ligy, čo potvrdzuje aj postavenie v šestnásťčlennom peletóne. V uplynulom kole dosiahli svoje najvyššie víťazstvo v tretej lige 6:1, keď predtým ich streleckým stropom boli štyri góly. S takýmto prídelom odchádzalo Spišské Podhradie a Nižný Hrušov. "Nevedeli sme, čo môžeme očakávať od súpera, ktorý ťahá šnúru bez víťazstva, lebo predtým mal pomerne dobrú formu a okupoval horné priečky tabuľky. Aj preto sme nešli do duelu s tým, že to bude až také jednoznačné, ale od prvej minúty sa ukázalo, že nám nebudú robiť problémy a opadla z nás nervozita. Využili sme šance, ktoré sme si vypracovali, ale nie zase všetky, lebo Vysoké Tatry by odchádzali s vyšším rozdielom. Na druhej strane nás zranenie Steiningera vyviedlo z rovnováhy, pričom by som naše víťazstvo prirovnal k Pyrrhovmu," vracia sa k domácemu stretnutiu M. Alexander. Výsledok venovali Steiningerovi, aby ho povzbudili do rekonvalescencie. Na druhej strane ho potešilo, že sa mužstvo opäť našlo, pripísalo si plný počet bodov z troch stretnutí. "V nich sme dali deväť gólov, keď k dvom domácim výhram sme pridali ďalšie vonku. Ukazuje sa, že naša forma má zase vzostupnú tendenciu, lebo sme mali útlm, ale ten postretne aj silnejšie mančafty aj vo vyšších súťažiach. Dokázali sme to prekonať a darí sa nám miešať kartami v hornej polovici tabuľky. Favoritom chceme sťažiť čo najviac ich pozície. Pred nami sú ešte tri kolá, v ktorých by sme chceli dosiahnuť čo najlepšie výsledky. V najbližšom kole cestujeme do Topolian, kde nás nebude čakať nič príjemné," dodal M. Alexander. V domácom stretnutí sa strelecky presadil Majoroš, ktorý dosiahol hetrik a kormidelník verí, že sa dokáže presadiť aj v zostávajúcich dueloch jesennej časti. Predposledný celok tabuľky nemá body na rozdávanie, preto iste urobí všetko, aby papierového favorita čo najviac potrápil a naplno bodoval.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Opátske prekonalo útlm a chce miešať kartami