Olič si na európskom šampionáte nezahrá

Ivica Olič
Ivica Olič
SITA|4. jún 2012 o 15:52

Olič sa zranil počas uplynulého víkendu v medzištátnom prípravnom zápase proti Nórsku (1:1).

ZÁHREB. Útočník Ivica Olič sa definitívne nepredstaví v drese chorvátskej reprezentácie na blížiacich sa futbalových majstrovstvách Európy v Poľsku a na Ukrajine.

Zakončovateľa Bayernu Mníchov, ktorý bude od budúcej sezóny pôsobiť vo Wolfsburgu, vyradilo zranenie stehenného svalu. Informovala o tom národná futbalová federácia.

Vo výbere ho podľa informácie Chorvátskeho futbalového zväzu nahradí Nikola Kalinič z Dnipro Dnepropetrovsk.

Podľa lekára mužstva Zorana Bahtijareviča má Olič "čiastočne natrhnutý sval a doba liečby bude trvať od štyroch do šiestich týždňov." "Zranenie nevyzeralo pôvodne podľa subjektívneho pocitu hráča a lekárov vážne, skutočnosť je ale iná. Nanešťastie sa ukázalo, že je to oveľa vážnejšie," povedal doktor.

Tréner "šachovnicových" Slaven Bilič musel 32-ročného útočníka pre zranenie vystriedať už po 25-minútovom pobytu na ihrisku v súboji v Oslo. "Stiahol som ho z ihriska, pretože sa sťažoval na problémy so stehenným svalom," povedal Bilič.

Olič nastúpil ako striedajúci hráč až v druhom polčase, no v 71. minúte musel pre zranenie odstúpiť.

Chorvátsko sa na šampionáte stretne v C-skupine 10. júna s Írskom, po ktorých nasledujú duely s Talianskom (14. júna) a Španielskom (18. júna).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Olič si na európskom šampionáte nezahrá