OKTAGON 27: Francúz bol nad jeho sily, Boráros padol po tretíkrát v rade

Mickael Lebout na body poráža Borárosa.
Mickael Lebout na body poráža Borárosa. (Zdroj: OKTAGON MMA)
Daniel Stankovič|11. sep 2021 o 21:38 (aktualizované 11. sep 2021 o 21:51)

Borárosovi zápas nevyšiel.

BRATISLAVA. Víťaz prvej Oktagon výzvy Gábor Boráros (18-9-1 MMA) privítal v hale Ondreja Nepelu veterána viacerých zahraničných organizácií Mickaela Lebouta (20-11 MMA).

Boráros do duelu vstupoval v nezávideniahodnej situácii, keď na piatkovom predzápasovom vážení nesplnil dohodnutý váhový limit 79 kilogramov.

Kariérny reštart?

Napriek tomu, že patril k prvým hviezdam, ktoré organizácia Oktagon vyprodukovala, sa dnes Borárosovi príliš nedarí. Od mája 2018 je to s jeho výkonmi ako na striedačke, pričom v súčasnosti je na negatívnej vlne dvoch prehier v rade.

Otázkou, ktorá sa pravidelne skloňovala v súvislosti so známym slovenským bojovníkom tak bola jasná - zvládol sa dostatočne pripraviť na dôležitý súboj?

Z tábora Borárosa zaznievali hlasy o zlepšenom prístupu k tréningu, čo potvrdil jeho hlavný tréner Ilja Škondrič.

Má silu, má dobrú psychiku, má výbušnosť. Vážne má úplne všetko, čo potrebuje bojovník.

Musí iba viac trénovať, pretože je to lajdák. Viac ľúbi činky ako vrece a rukavice, takže ho musíme chytiť za uši a dotiahnuť do toho gymu, to je všetko,“ prezradil hlavný tréner OFA Bratislava a dodal, že posledný mesiac bol Gábor v tréningu vzorným príkladom pre ostatných.

Pôvodne sa mal Boráros na turnaji Oktagon 27 stretnúť s Poliakom Michalom Labusom, ktorého však po zranení nahradil náročnejší protivník, keď súboj na poslednú chvíľu prijal veterán UFC Mickael Lebout.

Čo sa týka Francúza, ten sa naposledy predstavil na turnaji UAE Warriors v januári, kde po piatich kolách prehral s Brunom Machadom na body.

Hneď osem z celkových dvadsiatich výhier Lebouta prišlo na submisiu, čo by mohlo predznamenávať aj jeho zápasovú taktiku.

Priebeh zápasu

1. kolo

Počujeme povestné "zuť, zuť", čím sa snažia diváci v hale povzbudiť do boja domáceho bojovníka. Gábor posiela zopár kopov krátko po sebe na prednú nohu Lebouta. 

Francúz zatiaľ opatrný, uvedomujúc si silu Gábora v prvom kole. 

Lebout v protiúdere presne triafa Borárosa, ktorý radšej odchádza do bezpečia. 

Ouu!! Tvrdá priamka zo zadnej ruky, Boráros sa rázom ocitá na zemi. Lebout s pokusom dostať sa do lepšej pozície, koniec prvého kola.

2. kolo

Tréner Gáborovi v prestávke prizvukoval, aby sa pokúsil predĺžovať a kombinovať úderové kombinácie. 

Lebout pridáva tvrdé spodky na telo, Gábor ostáva v defenzíve. 

Francúz preberá s každou minútou opraty zápasu do vlastných rúk a zneškodňuje všetku iniciatívu Borárosa. 

Gáborovi sa po údere protivníka otvorila rana nad pravým okom, krv mu začína zalievať tvár. Lebout pracuje na Borárosovej tvári ako maliar na svojom diele, nikam sa nehrnie a trpezlivo čaká na šancu udrieť.

3. kolo

Diváci sa snažia Borárosa namotivovať do poslednej päťminútovky, vediac, že na víťazstvo v zápase musí zvíťaziť pred limitom.

Gábor sa v obrane zabaľovaním do krytu necháva priestor Leboutovi sa rozhodnúť, kam pošle ďalší úder či kop.

V ostávajúcich chvíľach sa už nič zaujímavé neudialo, uvidíme bodové lístky.

Výsledok: Na bodový verdikt rozhodcov jasne víťazí Mickael Lebout!

Slová víťaza: Pred týmto súbojom som už uvažoval nad koncom kariéry, ale vzal som to a chcel by som si ešte niečo v oktagone odzápasiť.

Slová porazeného: „Možno má nemáte radi, ale ja vás áno. Som rád, že tu môžem zápasiť medzi vami,“ povedal v pozápasovom rozhovore Boráros a požiadal o ruku svoju priateľku priamo v oktagone.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»OKTAGON 27: Francúz bol nad jeho sily, Boráros padol po tretíkrát v rade