Od Čechov dostala facku. Dvadsaťjednotku čaká ďalší prípravný zápas

(Autor: Facebook)
SITA|27. mar 2017 o 13:46

Mladí Slováci nastúpia v utorok v Senci proti Srbsku.

SENEC. Slovenských futbalových reprezentantov do dvadsaťjeden rokov (ročník narodenia 1994 a mladší) čaká v utorok druhý medzištátny prípravný zápas v prebiehajúcom asociačnom termíne. Piatkovú prehru 1:4 s rovesníkmi z Česka v Karvinej sa pokúsia odčiniť v Senci od 17.20 h v súboji proti Srbom.

Pre slovenských zverencov českého trénera Pavla Hapala ide o súčasť prípravy na júnové ME tejto vekovej kategórie, ktoré sa uskutočnia v Poľsku (16. - 30. júna).

Mladým Slovákom v Karvinej vôbec nevyšiel prvý polčas.

Mali po ňom štvorgólové manko. "Občas je dobré, ak človek dostane po nose. Po výbornej kvalifikácii si zrejme hráči mysleli, že sa im nemôže nič stať," citoval Hapala web Slovenského futbalového zväzu (SFZ).

Občas je dobré, ak človek dostane po nose. Po výbornej kvalifikácii si zrejme hráči mysleli, že sa im nemôže nič stať.


Pavel Hapal, tréner slovenskej dvadsaťjednotke po prehre 1:4 v Česku

"Predviedli sme minimum toho, čo sme ukázali v kvalifikácii. Neplnili sme základné veci, hráčom sa nechcelo behať, nevyhrávali osobné súboje. Moderný futbal sa nedá hrať bez pohybu," dodal.

Dostali facku

Útočník a kapitán mužstva Adam Zreľák doplnil:

"V prvom polčase sme dostali facku, musíme sa z toho poučiť, radšej teraz než na majstrovstvách Európy. V prvom polčase to bolo bez pohybu, bez bojovnosti. V druhom sme sa snažili to napraviť, v šatni padli aj ostré slová. Podarilo sa nám skórovať, ale s výsledkom sme nič nespravili. Verím, že so Srbmi to bude iné."

Krátko po zmene strán dosiahol čestný úspech Pavol Šafranko.

"V druhom polčase sme sa snažili zmierniť hrozivý výsledok. Myslím si, že bolo vidno, že po prestávke prišla zmena. Vyhrávali sme súboje, dostávali sme sa pred českú bránku," upozornil útočník FC DAC 1904 Dunajská Streda.

"V druhom polčase sme boli lepším mužstvom. Gól ma potešil, ale výsledok je zlý a treba veľa vecí zlepšiť, aby sa neopakoval," dodal Pavol Šafranko.

Bez štyroch opôr

Kouč Hapal počas prebiehajúceho asociačného termínu nemá k dispozícii kvarteto opôr - Milan Škriniar, Matúš Bero, Albert Rusnák a Stanislav Lobotka.

Všetci figurovali v nominácii A-tímu SR, ktorý v nedeľu v Ta' Qali zvíťazil 3:1 nad Malťanmi v rámci kvalifikácie o postup na MS 2018 do Ruska. Stredopoliar dánskeho FC Nordsjaelland Lobotka napokon z kádra vypadol pre zranenie členka.

Mladí Slováci budú v základnej A-skupine júnových majstrovstiev Európy "21" čeliť Angličanom, domácim Poliakom a obhajcom prvenstva Švédom.

Slovensko sa na európskom šampionáte predstaví po druhý raz, prvýkrát od účasti na domácej pôde v roku 2000.

Nominácia SR 21:

/na utorňajší medzištátny prípravný zápas proti rovesníkom zo Srbska (Senec, 17.20 h)

Brankári: Adrián Chovan (AS Trenčín), Matúš Hruška (Dukla Praha/ČR), Marek Rodák (Accrington Stanley/Angl.)

Obrancovia: Lukáš Skovajsa (AS Trenčín), Tomáš Huk, Ľubomír Šatka (obaja FC DAC 1904 Dunajská Streda), Martin Králik (MŠK Žilina), Juraj Kotula (FK Senica), Branislav Niňaj (KSC Lokeren/Belg.), Martin Valjent (Ternana Calcio/Tal.)

Stredopoliari: Nikolas Špalek (MŠK Žilina), Tomáš Brigant (FK Senica), Michal Faško (MFK Ružomberok), Jakub Hromada, Martin Chrien (obaja Viktoria Plzeň/ČR), Jaroslav Mihalík (Cracovia Krakov/Poľ.), Lukáš Haraslín (Lechia Gdansk/Poľ.), László Bénes (Borussia Mönchengladbach/Nem.), Dávid Ivan (FC Bari/Tal.), Július Szöke (Šachter Karaganda/Kaz.)

Útočníci: Pavol Šafranko (FC DAC 1904 Dunajská Streda), Adam Zreľák (FK Jablonec/ČR), Tomáš Vestenický (Cracovia Krakov/Poľ.)

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Od Čechov dostala facku. Dvadsaťjednotku čaká ďalší prípravný zápas