Obrat v zápase prišiel po prestávke

(Autor: FK Gemerská Hôrka)
Peter Podolinský|28. feb 2017 o 00:00

V prípravnom stretnutí si zmerali sily FK Gemerská Hôrka a MFK Dobšiná.

GEMERSKÁ HÔRKA/ DOBŠINÁ. Uplynulý víkend sa v prípravnom zápase stretli dvaja gemerskí piatoligisti, susedia z tabuľky Gemerská Hôrka a Dobšiná.

Hralo sa na umelej tráve v maďarskom Putnoku.

Prípravný futbal Gemerská Hôrka - Dobšiná: fotogaléria

28.2.2017

Po prvom polčase viedla Dobšiná 1:0, no po prestávke strieľali góly len hráči Gemerskej Hôrky. Dali ich dovedna päť.

„ Začali sme veľmi ale veľmi zle. Nepresnosti, nervozita na našich kopačkách bola priam neuveriteľná a súper trestal. Skóroval po peknej akcii a bolo 0:1. Do polčasu sa obraz hry veľmi nezmenil, stále sme hrali ako zo zviazanými nohami. Dokonca aj pokutový kop vychytal brankár Mišina. V prestávke sa kúsok chalani upokojili a začali hrať konečne svoju hru. Začalo sa dariť aj kombinačne, takže sme prebrali moc nad zápasom a postupne sme vyrovnali a a zvýšili svoj gólový účet, ktorý zastal na čísle 5. Postupne strieľali Gyuran, Gere, Róth, Bodnár a Vávra. Vyskúšali sme si aj novú možnú posilu v bránke Gábora Asztálosa, ktorý sa ukázal tiež v dobrom svetle. Uvidíme čo ďalej. Hralo sa super, v peknom slnečnom počasí. Treba pochváliť aj súpera, ktorý nastúpil aj s dvoma veľmi mladučkými hráčmi a jedným starším, ktorému slúži ku cti že sa ešte postaví na plochu a ide hrať a zároveň dá šancu aj týmto mlaďasom. Klobúk dole pán Strelka. Myslím, že nesklamali, s chuti si zahrali a myslím, že o to šlo,“ zhrnul prezident FK Gemerská Hôrka Jaroslav Švehla.

„Prvý polčas sme hrali celkom dobre, keď sa nám darilo aj kombinovať hru po zemi s čím mal super trochu problém. Dobrú hru sme pretavili aj do polčasoveho vedenia. Druhý polčas sme nastúpili v zostave Potočný, Langer, dorastenec, P. Fabian, P. Hutnik, J. Strelkam záloha Šoltes, 15 rokov, Gallo, Gotthardt, Smrek, 16 rokov, v útoku Repel, M. Tokarcik, 14 rokov. V 75. minúte šiel Klausman namiesto Strelku. Chcem sa chlapcom poďakovať aj za druhý polčas. Aj keď sme ho prehrali, ale patrí ku cti, že mládež prišla a nesklamala. Súper to mal potom ľahšie, ale zaslúžil si vyhrať. Kvalita sa prejavila. Škoda, že nám chýbali hráči ako Putnocký, Barnák, Martinko, Majerčák, Dudra, F. Fabian, Baquero, M. Strelka. Bohužiaľ práca nepustí. Sú to vlastne hráči zo základu. Na škodu veci bolo vylúčenie M. Geldu, lebo nás to ešte viac oslabilo. Taktiež súper Madarász, ktorý tiež šiel pod sprchu. Gratulujem k výhre súperovi a chceme sa poďakovať pánovi Švehlovi za pozvanie do Putnoku,“ uviedol hrajúci tréner MFK Dobšiná Július Strelka.

„Naším najlepším hráčom bol Adam Gallo, ktorý aj na netradičnom mieste hral výborne, pochvala tiež patrí kapitánovi P. Fabianovi. Samozrejme, že nemôžem zabudnúť ešte na beznoheho Poliaka, J. Hutnika, Greška a manažéra zápasu Pala Breuera.“

Štatistika

Gemerská Hôrka – Dobšiná 5:1 (0:1)

G: Gyuran, D. Gere, Róth, Bodnár, Vávra – Gallo.

GEMERSKÁ HÔRKA: Farkaš – Róth, Tóth, Szkokan, Madarász, Hruška, Kardos, Kovács, Kováč, Bodnár, D. Gere, striedali Vávra, Fazekas, Ibos, Gyuran, Laven, Asztálos.

DOBŠINÁ: Mišina – Smrek, P. Fabian, P. Hutnik, J. Strelka, J. Gelda, M. Geldam Gallo, Langer, Gotthardt, Repel.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Obrat v zápase prišiel po prestávke