Obhajca titulu v nadstavbe naďalej súperov valcuje

Proti Topoľčanom sa N. Kosteskimu darilo, rád by to zopakoval aj s Metalurgom.
Proti Topoľčanom sa N. Kosteskimu darilo, rád by to zopakoval aj s Metalurgom. (Autor: SITA/ Viktor Zamborský)
Ján Leško|4. mar 2019 o 00:00

Hádzanári Tatrana Prešov zdolali Topoľčany o dvadsaťštyri gólov.

Tatran Prešov - HK Agro Topoľčany, 2.3.2019: fotogaléria

3.3.2019

PREŠOV. Obhajca majstrovského titulu dominuje nadstavbovej časti Slovnaft Handball Extraligy.

Tatran Prešov si suverénne počínal aj v piatom kole nadstavby.

Nad HK Agro Topoľčany zvíťazil v TATRAN handball arene rozdielom dvadsiatich štyroch gólov.

Skúšali hrať tempo hádzanú

Šesť úvodných minút do stavu 4:4 dokázali Topoľčianci s favoritom držať krok.

V ďalších minútach prešovskí hádzanári už celkom ovládli dianie na ihrisku, predviedli aj niekoľko rýchlych a pohľadných útočných akcií a zároveň zvyšovali gólový rozdiel.

Keďže sa hostia neuchýlili k prehnanému taktizovaniu a usilovali sa i oni kontrovať, diváci videli bohatú gólovú úrodu.

„Dnes sme skúšali celý zápas hrať tempo hádzanú. Áno, chlapci ukázali viacero dobrých akcií, avšak bolo aj dosť takých situácií, ktoré sa určite dali riešiť lepšie a efektívnejšie. Pred nami sú dva dôležité zápasy v SEHA Gazprom lige, na ktoré sa sústreďujeme a do ktorých chceme preniesť doteraz natrénované,“ povedal po zápase s Topoľčanmi tréner Tatrana Prešov Slavko Goluža, ktorého doplnil jeho zverenec Lukáš Urban.

„Topoľčany prišli v ostatnom čase o veľa hráčov a už nemajú takú kvalitu ako pred rokom, keď hrali proti nám vo finále o majstra republiky. Pre nás to bol dobrá príprava na dva posledné zápasy nadnárodnej ligy. V stredu doma s Metalurgom Skopje a o týždeň v Chorvátsku proti PPD Záhreb, v ktorých chceme ešte zabojovať o prípadnú účasť vo Final Four SEHA ligy.“

Kosteski je pripravený na osobitý súboj

Zvláštnym bude stredajší zápas nadnárodnej ligy s Metalurgom Skopje pre ľavoruké pravé krídlo Tatrana Prešov.

Nikola Kosteski prišiel do tímu štrnásťnásobného slovenského hádzanárskeho šampióna prednedávnom z vtedy druhého najlepšieho tureckého klubu, avšak predtým štyri sezóny pôsobil práve v prvom mužstve Metalurgu Skopje.

Na niekdajších spoluhráčov sa „zastreľoval“ v stretnutí s Topoľčanmi, ktorých konto zaťažil deviatimi gólmi.

„Topoľčany majú mladý tím, ktorý sa snažil o otvorenú partiu. Bol z toho nakoniec zaujímavý zápas s množstvom gólov a také sa divákom páčia. Zaujímavé na tom je, že sme vyhrali väčším rozdielom gólov ako sami inkasovali. Aj to svedčí, že forma mužstva ide nahor. Aj ja si čoraz viac na herný systém zvykám a verím, že platný bude aj v stredu doma proti Metalurgu," povedal Kosteski, ktorý sa na zápas proti svojmu bývalému klubu teší.

„Mnoho chlapcov z tímu súpera ma pozná, ja zase ich. Teraz ale obliekam dres Tatrana a za jeho farby a úspechy budem hrať s maximálnym úsilím. Metalurg je síce momentálne predposledný v tabuľke nadnárodnej ligy, ale s výrazne omladeným mužstvom je stále obávaným súperom. Podľa mňa nás nečaká ľahký zápas. Verím ale, že potvrdíme vzostup hernej formy a v poslednom domácom zápase SEHA Gazprom ligy v tomto ročníku sa pred vlastnými fanúšikmi postaráme o víťaznú rozlúčku.“

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Obhajca titulu v nadstavbe naďalej súperov valcuje