Obeťami zúženia kádra Fabianová a Oravcová

Bez šampionátu. Barbora Fabianová smúti, na ME nepôjde.
Bez šampionátu. Barbora Fabianová smúti, na ME nepôjde. (Autor: sita)
Sportnet|22. máj 2009 o 00:00

Trénerka basketbalovej reprezentácie Slovenska Pokey Chatmanová siahla po ďalšom zúžení kádra. Napokon to ešte nie je definitívna nominácia na majstrovstvá Európy, pretože v tíme ponechala o dve hráčky navyše. Sen o šampionáte však už s určitosťou dosníva

li Fabianová a Oravcová. Všetky východniarky, ktoré sú v družstve, však živia svoju šancu ďalej.

KOŠICE. Nadchádzajúci prípravný blok, ktorý odštartuje v nedeľu, sa bude týkať štrnástich hráčok. Tie budú bojovať o dvanásť miest v konečnej nominácii Slovenska na ME 2009 v Lotyšsku.

Šestica z regiónu

Potešiteľné pre náš región je, že z pôvodnej osemnástky zatiaľ nevypadla žiadna rodáčka z východu republiky. Košičanka Ivana Jalčová, Prešovčanka Anna Jurčenková, Krompašanka Jana Čarnoká (všetko hráčky Maximy Broker), Kežmarčanka Gabriela Kubatová (hráčka Nitry) aj Popradčanky Katarína Tetemondová a Lucia Kupčíková (Ružomberok) pokračujú v príprave a svorne veria, že ich obíde aj záverečné zúženie kádra a na ME pocestujú. Tak isto ako aj ďalšia basketbalistka Maximy Broker Katarína Hricková.

Sklamanie netají

Bývalá hráčka košického majstrovského celku Barbora Fabianová sa však s vidinou svojej premiéry na ME musela rozlúčiť. Prvé zužovanie kádra ešte prežila (vypadli Grešnerová a Lukačovičová), ale včerajšie druhé už pocítila spoločne s Oravcovou na vlastnej koži. Minulý rok bola v tíme pri úspešnej kvalifikácii, ale na samotných majstrovstvách už hrať nebude. "Som veľmi sklamaná. Náznaky možno boli, keďže som nedostávala toľko času na ihrisku, ale aj tak som prekvapená. Myslela som si, že ostaneme všetky, ktoré sme postup vybojovali v kvalifikácii," uviedla B. Fabianová. Ako dodala, určite bude napriek sklamaniu dievčatám držať na ME palce, keďže atmosféra v tíme bola výborná. Pri otázke, či ju vyradenie neznechutilo do budúcnosti, ak by prišli ďalšie pozvánky do národného tímu, odvetila: "Je to len pár hodín, čo som sa dozvedela ortieľ, takže nad budúcnosťou som ešte vôbec nerozmýšľala."

V Košiciach oslavy intenzívnejšie

Zaujímavé je, že Fabianová má z posledných dvoch sezón dva tituly. V ročníku 2007/08 získala slovenský s Košicami, v uplynulej sezóne švédsky v Štokholme. "Neprotestovala by som, keby to s titulmi takto pokračovalo. Dúfam však, že u mňa príde rad aj na reprezentačné úspechy." Pri porovnaní osláv majstrovského primátu u nás a na severe Európy, bez rozmýšľania vraví: "V Košiciach to bolo jednoznačne intenzívnejšie."

Fakty
  • Aktuálny káder reprezentácie Slovenska v príprave na ME (vypadnú ešte dve hráčky): Bronislava Borovičková (Gyor/Maď.), Jana Čarnoká, Ivana Jalčová, Katarína Hricková, Anna Jurčenková (všetky Maxima Broker Košice), Gabriela Kubatová (Nitra), Lucia Kupčíková (Ružomberok), Lucia Lásková (Le Rouche-Sur-Lion/Fr.), Martina Gyurcsiová (Challes-Les-Eaux/Fr.), Zuzana Žirková (Gambrinus Brno/ČR), Katarína Tetemondová (Poprad), Regina Palušná (Valencia/Šp.), Marie Ružičková (Montigarda/Tal.), Romana Vyňuchalová (SV Viedeň/Rak.).
Marián Špacai



Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Obeťami zúženia kádra Fabianová a Oravcová