Oba tímy prvý jarný zápas prehrali. Žilina hostí v šlágri majstra

Futbalisti Trenčína v prvom jarnom kole nestačili na Slovan. Na snímke smúti brankár AS Igor Šemrinec.
Futbalisti Trenčína v prvom jarnom kole nestačili na Slovan. Na snímke smúti brankár AS Igor Šemrinec. (Autor: TASR/AP)
TASR|29. feb 2016 o 14:33

Sobotňajšie stretnutie nás nemôže rozhádzať, ale iba utužiť a zoceliť. Musíme na sebe pracovať ešte viac a byť tímovejší, viac si vážiť víťazstvá. Máme šancu na reparát, vravel kapitán Trenčína.

BRATISLAVA. Futbalová Fortuna liga 2015/2016 po minulotýždňovom jarnom štarte v rýchlom slede pokračuje v utorok a v stredu súbojmi 21. kola.

V Žiline sa pod Dubňom predstaví majstrovský Trenčín a oba tímy si skúsia napraviť chuť po predchádzajúcich prehrách so Skalicou, resp. Slovanom.

Žiline stroskotal príchod ghanského útočníka Kwameho Karikariho, ktorý sa s tímom trénera Adriána Guľu pripravoval minulý týždeň. V klube však zostáva na hosťovaní do 30. júna ďalší hráč z Ghany, krídelník Fredrick Opoku Yamoah.

Domáci potrebujú hodiť za hlavu prehru v Senici 0:1 so Skalicou a v snahe bojovať o pohárovú Európu proti lídrovi ligy zabodovať.

Trenčín má pred druhým Slovanom náskok už len štyri body a najbližšie podľa slov kapitána Petra Kleščíka šancu na reparát.

"Sobotňajšie stretnutie nás nemôže rozhádzať, ale iba utužiť a zoceliť. Musíme na sebe pracovať ešte viac a byť tímovejší, viac si vážiť víťazstvá. Máme šancu na reparát. Pevne verím, že ju aj zvládneme," citoval ho klubový web.

Slovan nabudený cennou výhrou na Sihoti v utorok na Pasienkoch hostí Michalovce, ktoré v sobotu doma prehrali s Trnavou.

"Z výhry v Trenčíne sa teraz veľmi tešíme a nálada v kabíne je skvelá. Už v utorok ale musíme svoju dominanciu potvrdiť," povedal pre web rekordného slovenského šampióna maďarský útočník Tamás Priskin.

V Trenčíne gólom spečatil výhru 2:0.

priskin_res.jpg

Tamás Priskin strieľa gól do siete Slovana. FOTO - TASR.

V ďalšom utorňajšom súboji sa stretne Senica, ktorá naposledy prehrala 0:1 v Podbrezovej, so Zlatými Moravcami. Tie v jarnej ouvertúre prehrali doma s Ružomberkom 0:2.

V stredu kolo uzavrú duely Ružomberok - Myjava, Dunajská Streda - Skalica a Trnava - Podbrezová.

Dunajskostredčanom bude chýbať kanonier Ákos Szarka. Dvadsaťpäťročný útočný hrot sa zranil v nedeľu v domácom súboji s Myjavou (1:1) a tesne po stretnutí musel ísť do nemocnice.

"Ákos po zápase absolvoval vyšetrenie a röntgen, s diagnózou distorzia ľavého členka. Predpokladaná doba liečenia je sedem až desať dní," informoval na klubovom webelekár mužstva Dr. Zsolt Fegyveres.

Program 21. kola Fortuna ligy:

Utorok 1. marca

o 16.55 hod MŠK Žilina - AS Trenčín (Kružliak, Balko, Mókoš, RTVS)

o 17.00 hod FK Senica - ViOn Zlaté Moravce (Ježík, Tomčík, Súkeníková)

o 19.00 hod Slovan Bratislava - Zemplín Michalovce (Kráľovič, Vorel, Bobko, Arena Sport)

Streda 2. marca

o 17.00 hod MFK Ružomberok - Spartak Myjava (R. Weiss, E. Weiss, Bednár)

o 17.00 hod DAC Dunajská Streda - MFK Skalica (Očenáš, Ádám, Roszbeck)

o 18.20 hod Spartak Trnava - ŽP Šport Podbrezová (Smolák, D. Hrčka, Jenčura, TV DAJTO)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Oba tímy prvý jarný zápas prehrali. Žilina hostí v šlágri majstra