O výsledku prvého semifinále Slovenského pohára rozhodol kuriózny gól Košíc.

Sportnet|23. apr 2009 o 00:00

Futbalistom MFK Košice vyšiel skvele prvý krok na ceste do finále Slovenského pohára. V prvom semifinále prekvapujúco vyhrali na Tehelnom poli 1:0, keď strelcom jediného gólu bol Marko Milinkovič.

KOŠICE.

Hneď vedel, že je gól

Ten využil krásne načasované vysunutie Kamila Kuzmu, v šestnástke sa dostal pred Valachoviča a napriek jeho soteniu, súboj ustál a loptu poslal popri vybiehajúcom brankárovi Bičíkovi. Tá sa dokotúľala až za čiaru, odkiaľ ju v sklze vykopával obranca Hanek. Krátky moment sa ešte hralo, no rozhodca Šipoš na podnet svojho asistenta odpískal a uznal gól. "Hneď som vedel, že je to jasný gól. Napokon bolo to pekne vidieť, že lopta bola pol metra za čiarou. Ani domáci hráči neprotestovali," opísal udalosti pri jedinom góle stretnutia ľavý stredopoliar MFK Marko Milinkovič.

Myslel si, že gól neuznajú

Keďže zápas sa vysielal v priamom prenose, celý moment niekoľkokrát a z rôznych momentov zopakovali zo záznamu. Našťastie, neopakoval sa scenár z úvodného jarného súboja v Trnave, kde po podobnom vykopnutí lopty, rozhodcovia usúdili, že lopta nebola celým objemom za bránkovou čiarou. "Ak mám pravdu povedať. Myslel som si, že rozhodca neodpíska gól. Našťastie, konečne urobili dobrú vec. Škoda, že tento arbiter nepískal aj v Trnave. Stále som presvedčený, že gól padol nielen teraz, ale i pred tým v Trnave."

Do tretice nula

Košičania v minulej edícii Slovenského pohára vyhrali doma so Slovanom 2:0 a na Tehelnom poli remizovali 0:0. Tentoraz zvíťazili pri Dunaji 1:0, takže v troch pohárových vystúpeniach proti belasým ani raz neinkasovali, čo je celkom zaujímavý fakt. "Tiež o niečom svedčí. Asi vieme zahrať na Slovan v pohári. Vidieť, že sa zlepšujeme v defenzívnej hre. Od zápasu k zápasu podávame lepšie výkony. Teší nás, že neinkasujeme góly. Pred odvetou máme väčšie šance. Strelený gól na súperovom ihrisku sa veľmi ráta, navyše sme neinkasovali," dodal srbský legionár.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»O výsledku prvého semifinále Slovenského pohára rozhodol kuriózny gól Košíc.