O výhre Slovana rozhodol opäť Vojta

Sportnet|3. jún 2013 o 00:00

Futbalisti MFK Slovan Giraltovce po víťazstve v Snine boli v zápase proti Spišskému Podhradiu papierovým favoritom.

Futbalisti MFK Slovan Giraltovce po víťazstve v Snine boli v zápase proti Spišskému Podhradiu papierovým favoritom, avšak ich súper bol pod veľkým tlakom, pretože zbiera každý bod na záchranu v IV. lige. Navyše sa Podhradčanom zvyčajne v Giraltovciach pravidelne darilo v posledných rokoch uhájiť príslušnosť v najvyššej regionálnej súťaži. Tentoraz to však bolo celkom inak.

GIRALTOVCE. Giraltovčania sa pustili do svojho súpera od úvodného hvizdu rozhodcu Ziembu. Už v 3. minúte Vojta našiel v pokutovom území Čurlíka, ale ten zblízka nedopravil loptu do siete.

Čurlík to v 12. minúte Vojtovi vrátil, ale ten pridlhú prihrávku už nedokázal spracovať a umiestniť do Frankovej bránky. Lukáš Vojta bol aj tentoraz motorom mužstva a najmä jeho spolupráca s Čabalom bola pre hostí najväčším nebezpečenstvom.

„Tento zápas sme chceli veľmi vyhrať a aj napriek rôznym kuvičím hlasom o našej prehre sme to dokázali. Náš mladý kolektív ukázal opäť charakter a ja som rád, že som spolu s najskúsenejšími spoluhráčmi P. Partilom a P. Štefánikom prispel k tomuto víťazstvu. Veď by to bolo trestuhodné, ak by sme nenaviazali na historickú výhru v Snine. V samotnom zápase sa mi darilo. Tréner R. Gábor ma nasadil do útoku a ja som sa mu odvďačil víťazným gólom. Tá prihrávka od 'Čabu' bola milimetrová a ja som loptu volejom výborne trafil, brankár bol bezmocný,“ priblížil rozhodujúci moment Lukáš Vojta.

K tomu treba ešte dodať, že štyri minúty predtým podobný Vojtov volej trafil spoluhráča tesne pred bránkovou čiarou.

Futbalisti spod Spišského hradu nepôsobili v Giraltovciach dojmom, že im ide o štvrtoligovú kožu. Hrali bojácne, nervózne a svoju prvú strelu na Štefánika vyslali až v 38. minúte.

Po prestávke domáci tím aj naďalej ťažil zo spolupráce Čabalu s Vojtom, ale v dvoch prípadoch v rozpätí 71. minúty nedokázal L. Vojta gólovo zrealizovať dve výnimočné prihrávky mozgu giraltovského mužstva J. Čabalu.

Záver tohto stretnutia bol však veľmi dramatický. Najprv domácich dvakrát podržal výborný Štefánik, potom hosťujúci Želonka vykopával loptu už z bránkovej čiary.

Hostia mohli nakoniec vyrovnať v 90. minúte, ale z akcie zaváňajúcej ofsajdom nedokázali Spišiaci skórovať.

Brankár Štefánik sa totiž prezentoval famóznym zákrokom, keď prudkú loptu vyrazil v poslednej chvíli nad svoju bránku.

„Boli sme lepší, mali sme oveľa viac šancí a zaslúžili sme si vyhrať. Ďakujeme nášmu  'Zengovi ', že nás opäť podržal a mohli sme sa radovať z troch bodov,“ dodal na záver Lukáš Vojta, strelec rozhodujúceho gólu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»O výhre Slovana rozhodol opäť Vojta