O semifinalistovi sa rozhodne dnes v Košiciach

Gól na 1:0. Po akcii Stanfielda skóroval Samuel Takáč.
Gól na 1:0. Po akcii Stanfielda skóroval Samuel Takáč. (Autor: Richard Hudeček)
Sportnet|18. mar 2013 o 00:00

Až siedmy zápas rozhodne o postupujúcom do semifinále play-off hokejovej extraligy z dvojice medzi Košicami a Popradom.

Kamzíci vyhrali na svojom ľade aj po tretíkrát vo vyraďovacej časti, a tak sa postupová tajnička vyrieši až dnes v Košiciach. V Steel Aréne sa úvodné buly vhodí o 18. hodine.

POPRAD. Zdá sa, že domáce prostredie je v tejto sérii veľkou výhodou. Podtatranci opäť boli napriek trom tesným prehrám v Košiciach na domácom ľade pánmi a zaslúžene si vynútili rozhodujúci siedmy duel. Po ňom už musíme spoznať semifinalistu.

„Všetci chalani si plnili svoje úlohy, preto to pre mňa nebolo až také náročné. Hrali sme veľmi dobre a vyšlo nám to, čo sme chceli. Hrali sme dobre dozadu, v útoku sme všetko nahadzovali na bránu. Aj keď sme nedali gól, nepoľavili sme až do konca,“ povedal po víťaznom súboji v šiestom zápase (3:0) brankár Popradu Dušan Sidor, ktorý vychytal svoju prvú nulu v play-off.

Bitky áno, zákernosti nie

Do listiny strelcov sa po dlhšom čase zapísal popradský útočník Jaroslav Jabrocký, ktorý profitoval z parádnej prihrávky od Samuela Takáča.

„Všetko sme podriadili tomu, aby sme v tomto zápase vyhrali a vyšlo nám to. Už sa tešíme na siedmy duel v Košiciach. Dáme do toho všetko a verím, že budeme úspešní,“ uviedol Jabrocký, ktorý v 25. minúte zvyšoval na 2:0.

V 60. minúte ho zákerným spôsobom atakoval hosťujúci Michal Novák, ktorý svojím neférovým správaním vyvolal bitku viacerých hráčov.

„K hokeju patria aj bitky, no nie zákernosti. Dostal som úder do hlavy, spadol som a on ma na ľade napadol. S Novákom som sa prakticky počas celého zápasu nestretol v žiadnom súboji. Neviem, či bol na to určený, no vybral si ma a zareagoval tak, ako zareagoval. Po údere do hlavy som bol na zemi, preto som sa biť nechcel, nemal som sa ani ako brániť. Takto asi chceli Košičania ukončiť tento zápas. Každý, kto to videl, si na to môže urobiť svoj vlastný názor. My chceme hrať hokej, uvidíme, s čím vyrukuje v ďalšom zápase súper,“ dodal Jabrocký.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»O semifinalistovi sa rozhodne dnes v Košiciach