Novoveské basketbalistky končia v európskej súťaži

S európskou súťažou sa dnes Spišiačky lúčia doma proti Brnu.
S európskou súťažou sa dnes Spišiačky lúčia doma proti Brnu. (Autor: Jozef Petruška)
Sportnet|23. jan 2013 o 00:00

Dnešným stretnutím s Brnom končí pôsobenie ŠKBD Rucon v stredoeurópskej lige. Na dievčatá zo Spiša potom čakajú súboje play off.

Dnešným stretnutím s Brnom sa končí pôsobenie ŠKBD Rucon v stredoeurópskej lige. Na dievčatá zo Spiša potom čakajú súboje play off.

SP. NOVÁ VES. Tajným snom ŠKBD Rucon Spišská Nová Ves bol postup v stredoeurópskej lige do Final Four. Konfrontácia s európskymi družstvami nováčikovi súťaže zo Spiša len pomohla. Aj dnešný súboj s KP Brno bude tou najlepšou prípravou na dôležitú časť sezóny.

Ani nevydarený záver základnej časti a neúčasť medzi najlepšou slovenskou štvoricou nezmenil plány a ambície tohto klubu. Spišiačky čaká play off v skupine o 5. až 10. miesto a stále žije šanca na medailu. Ďalšou dobrou previerkou zverenkýň trénera Demečka bol prípravný zápas Good Angels (89:31).

„Verím, že bude dobrý basketbal a dievčatá budú hrať s chuťou. Veľmi by som si želal, aby sme doma Brno porazili. U nich sa nám tiež dobre hralo, ale dievčatá z Brna sú šikovné basketbalistky. Rozhodne to bude dnes dobré európske predstavenie,“ povedal tréner ŠKBD Rucon Spišská Nová Ves Dávid Demečko.

Doma s Petržalkou

Po základnej časti pokračuje ŠKBD Rucon zápasmi so súperkami, ktoré sú nižšie v tabuľke. Prvý zápas je na programe v nedeľu, ale už o 14. hodine. Piate miesto v tejto skupine dáva šancu hrať následne play off o medailu.

„Je to výborná príprava na play off, lebo Brno je kvalitnejší celok ako naše súperky v tabuľke pod nami. V kádri nemáme žiadne pohyby, len sú drobné maródky. Upozorniť by som chcel našich fanúšikov, že stretnutie s Petržalkou sa hrá tradične v nedeľu, ale o dve hodiny skôr – o 14. hodine,“ uviedol D. Demečko.

Z tábora ŠKBD Rucon prenikla ešte jedna zaujímavá informácia. Tento klub bude organizátorom nultého ročníka Plesu športovcov, ktorý sa bude konať 8. februára.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Novoveské basketbalistky končia v európskej súťaži