Novotný dal svoj najdôležitejší košický gól

Štěpán Novotný.
Štěpán Novotný. (Autor: TASR/Milan Kapusta)
Sportnet|15. mar 2013 o 00:00

Aj po piatom štvrťfinálovom stretnutí hokejovej extraligy medzi tímami Košíc a Popradu platí - Môj dom môj hrad.

Oceliari včera využili domáce prostredie. Kamzíkov zdolali 3:2 a rovnakým výsledkom vedú aj na zápasy v sérii. Tá sa môže skončiť už zajtra v Poprade.

KOŠICE. Vyše 5 000 divákov v Steel Aréne čakalo na rozhodujúci okamih do 56. minúty. Za stavu 2:2 prehovorila gólovo hokejka českého legionára v košických službách Štěpána Novotného.

Ten sa ocitol v pozícii, z akej sa útočníci nezvyknú mýliť. Bez problémov zakončil a na jeho presný zásah už hostia nenašli odpoveď.

"Snažil som sa ísť do bránky, to je to čo trénujeme na tréningoch. Bola to situácia troch proti dvom. Po strele z ľavej strany sa ku mne puk odrazil a potom som to už len doklepol," vrátil sa Štěpán Novotný ku dôležitému momentu. Priznal, že tento gól bol jeho zatiaľ najdôležitejší v košickom drese.

Oceliari mali včera podstatne viac gólových príležitostí ako v predchádzajúcich dvoch stretnutiach. V druhej polovici stretnutia boli určite aktívnejším tímom.

"Bolo vidieť, že si uvedomujeme situáciu, že tento zápas je absolútne najdôležitejší pre vývoj celej série. Tlačili sme sa do bránky, chceli sme dorážať vyrazené puky, nakoniec sa nám to vyplatilo," pousmial sa urastený útočník.

Dvakrát vymazali gólové manko

Košičanov nerozhodilo ani to, že dvakrát museli doháňať jednogólové manko.

"Pred zápasom sme si povedali, že sa nebudeme pozerať na vývoj stretnutia. Stále sa budeme snažiť hrať svoju hru, byť aktívni, agresívni. To sme aj dokázali. Takže sme spokojní. Dokázali sme sa poučiť z chýb, ktoré sme spravili v Poprade. Tam ich bolo veľa. V tomto zápase sme sa ich snažili napraviť."

Už zajtra je pod Tatrami na programe šiesty duel. Môže byť posledný za predpokladu, že Košičania po prvý raz v sérii uspejú na ľade súpera.

"Budeme sa snažiť hrať aktívny a agresívny hokej. Rozdiel je v tom, že Popradčania sú zvyknutí na malé ihrisko. My sme zasa vo výhode na tom našom, väčšom. Mali sme dva zápasy na to, aby sme sa v Poprade naučili hrať. Teraz budeme mať šancu ukázať, čo sme si z tých stretnutí vzali. Ja verím, že tento zápas bude v sérii posledný."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Novotný dal svoj najdôležitejší košický gól