Novinky pred Soči: Sáblíková na otvorenie nepôjde

Martina Sáblíková by nemala ísť ani na hokej. Jej tréner sa bojí, aby neochorela.
Martina Sáblíková by nemala ísť ani na hokej. Jej tréner sa bojí, aby neochorela. (Autor: TASR/AP)
SITA|2. feb 2014 o 10:16

Tréner Martiny Sáblíkovej nie je nadšený ani z toho, aby išla sledovať hokejové zápasy. Novinky pred olympiádou v Soči.

SOČI. Česká rýchlokorčuliarska kráľovná Martina Sáblíková sa nezúčastní na slávnostnom otvorení zimných olympijských hier 7. februára na štadióne Fišt.

Jej tréner Petr Novák by bol najradšej, keby jeho zverenka nechodila v Soči sledovať ani hokejové zápasy, ani na ďalšie športy.

"Možno pôjdeme na hokej, možno tam pôjde aj Martina. V tejto chvíli ešte nevieme. Najradšej by som bol, ak by Martina nechodila sledovať hokej alebo iné súťaže. Býva na nich veľa ľudí, nechcem, aby ochorela, prípadne si po emóciách pokazila náladu. Na otvorenie nepôjde, pretože už počas prvého víkendu na ňu čakajú preteky na 3000 m a tie sú pre nás dôležité,“ povedal pre R-Sport Petr Novák.

Sáblíková získala zlato na ZOH 2010 na 3000 i 5000 m. Na 1500 m bola bronzová. V Soči vlani získala titul majsterky sveta na 3000 m.

Austrália túži po piatich medialách

Austrálski športovci chcú na zimných olympijských hrách v Soči vybojovať minimálne päť medailí. Vo Vancouveri 2010 získali Austrálčania tri kovy - dva zlaté a jeden strieborný a skončili v hodnotení krajín na 13. mieste. Bolo to najúspešnejšie vystúpenie výpravy "protinožcov" na zimných olympijských hrách v histórii.

"Chceli by sme skončiť v elitnej pätnástke hodnotenia krajín. Pri každej olympijskej účasti máme pred sebou veľké ciele. Očakávame päť medailí. Vieme, že dosiahnuť túto métu bude náročné,“ uviedol podľa rsportu.ru šéf austrálskej výpravy Ian Chesterman, ktorý športovcom zo svojej krajiny neodporúča pohybovať sa mimo oficiálnych olympijských zón.

Obhajovať príde so zlomeninou

Ani zlomená ruka nepripraví kanadskú snoubordistku Maelle Rickerovú o šancu obhajovať zlato v snoubordkrose na zimných olympijských hrách v Soči. Kanaďanka si zlomila kostičku v zápästí pri nedávnych X-Games. Po operácii však stihne olympijské preteky, čo potvrdil lekár kanadskej výpravy.

"Nie je to moje prvé zranenie. Dôležité je, aby som zostala pozitívne naladená,“ píše sa v stanovisku kanadského olympijského tímu. Rickerová je úradujúcou majsterkou sveta. Tridsaťpäťročná snoubordistka priletí do Soči až 8. februára, dovtedy bude mať na ruke sadru. Olympijské preteky v snoubordkrose sú na programe 16. februára.

Jakuševa hospitalizovali

Dvojnásobného olympijského víťaza v hokeji a legendu Spartaka Moskva Alexandra Jakuševa museli hospitalizovať. Podľa denníka Sport-Express utrpel 67-ročný bývalý reprezentant ZSSR infarkt. Napriek vyššiemu veku Jakušev pravidelne trénoval s tímom legiend sovietskeho hokeja. Hospitalizovali ho ešte v utorok, v súčasnosti už je celkom v poriadku, ale stále v nemocnici.

Jakušev s reprezentáciou ZSSR vyhral zlato na ZOH 1972 a 1976, má aj tituly majstra sveta 1967, 1969, 1970, 1973, 1974. Za Spartak Moskva hrával v rokoch 1963 až 1980, pomohol mu k titulom v rokoch 1967, 1969 a 1976. Záver kariéry strávil v rakúskom Kapfenbergu. Jakušev bol najproduktívnejším hráčom ZSSR v pamätnej sérii s hviezdami NHL v roku 1972.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Novinky pred Soči: Sáblíková na otvorenie nepôjde