Novák bleskovo nepustil obsluhu k reflektorom

Ďakovačka. Čermeľ už dávno nezažil takú atmosféru.
Ďakovačka. Čermeľ už dávno nezažil takú atmosféru. (Autor: Veronika Janušková)
Sportnet|7. aug 2009 o 00:00

Tréner FK Slavija Sarajevo Zoran Erbez pred zápasom v Košiciach ponúkol svoj tip, ako by sa mohol zápas v Čermeli skončiť: 1:4. Veľa nechýbalo a mohlo to byť presne opačne.

KOŠICE.

Srbské vlajky na oboch stranách

Stretnutie bolo zaujímavé aj preto, že hoci hral slovenský tím s celkom z Bosny a Hercegoviny, pred oboma fans viseli srbské vlajky... Na domácej preto, lebo Matičovci i Milinkovič pochádzajú z tejto krajiny a na hosťujúcej tak zas bolo preto, lebo tento klub sídli v srbskej časti Sarajeva. Fanúšikovia oboch táborov našli rýchlo spoločnú reč. Sarajevčania vytiahli počas zápasu transparent v angličtine, v ktorom ďakujú Ultras Košice za solidaritu so srbským ľudom. Košickí fans zasa opätovali jasnými pokrikmi: Kosovo je Srbija. Kým UEFA takéto politické heslá na štadiónoch dvakrát nemusí, skupinka bosnianskych novinárov tlieskala fanúšikom za toto gesto.

Sen o predĺžení netrval ani dve minúty

Mimochodom, kolegovia zo Sarajeva boli podobne dobre naladení, ako tréner Slavije. Myslíme optimisticky. Pred zápasom aj s humorom vyzvedali, či reflektory v Čermeli sú funkčné, pretože budú potrebné na "extra time"... Túto hlášku ako keby počul Ján Novák a neubehlo ani 100 sekúnd zo zápasu a bolo "extra time". Košický bombardér jasne umlčal akékoľvek úvahy o predĺžení. Kým v Sarajeve otvoril skóre v 11. minúte, v odvete bol opäť prvým strelcom v zápase, no tentoraz už po 96 sekundách. "Som veľmi rád, že sa mi podarilo streliť gól. Dostal som dobrú prihrávku od Lukáša Janiča, išiel som sám na brankára a potom už nebol problém skórovať," povedal útočník MFK. Tomu sa podaril parádny hokejový blafák na brankára Lučiča a loptu už len dokopával do prázdnej brány.

Výdatne pečiatkovali konštrukciu

Mimochodom, Košičania boli zo začiatku maximálne efektívni. Prvé dve strely na bránu totiž skončili v sieti. Po prestávke sa predháňali, kto trafí krajšie konštrukciu brány. V 55. min. najprv trafil do brvna Bašista, no jeho hlavička po ukážkovom "angličanovi" skončila v sieti. Jeho spoluhráči však už toľko šťastia nemali. Škutka po rohu Serečina napálil loptu do rovnakého miesta na brvne, lopta sa odrazila od zeme a smerovala von. V 87. min. napriahol k strele z 25 m Serečin, no len opečiatkoval žrď. V nadstavenom čase strieľal Karaš spoza šestnástky a tečovaná lopta sa odrazila do brna, potom do žrde. Našťastie tam stál voľný Cicman, ktorý ju vrátil do siete.

Košičania zvládli ukážkovo aj odvetu a už netrpezlivo budú očakávať dnešný žreb. Čaká na nich súper pre play-off. Na lepšieho z tohto dvojzápasu bude čakať skupinová súťaž a istota ďalších šiestich stretnutí.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Novák bleskovo nepustil obsluhu k reflektorom