Nováčik z Veľkej Lomnice sa vyhrieva na čele

Zoltán Kubat. Tréner Veľkej Lomnice je so vstupom do sezóny spokojný.
Zoltán Kubat. Tréner Veľkej Lomnice je so vstupom do sezóny spokojný. (Autor: Richard Hudeček)
Richard Hudeček|21. aug 2015 o 00:00

Výborný vstup do sezóny má nováčik piatej ligy Podtatranskej z Veľkej Lomnice. Po úvodných dvoch kolách sa Lomničania vyhrievajú na čele tabuľky.

Výborný vstup do sezóny má za sebou nováčik piatej ligy Podtatranskej z Veľkej Lomnice. Po úvodných dvoch kolách sa Lomničania vyhrievajú na čele tabuľky.

VEĽKÁ LOMNICA. Zverenci trénera Zoltána Kubata majú na svojom konte plných šesť bodov a parádne skóre 11:2. V úvodnom kole vyhrali na ihrisku v Prakovciach 4:1.

Ešte lepšie si počínali v prvom súboji pred domácim publikom, keď Helcmanovce deklasovali 7:1. A to i napriek tomu, že do vedenia išiel ich súper.

Domáci však ešte do prestávky otočili na 2:1 a v druhom polčase to už bol ich strelecký koncert. Vyhrali ho 5:0.

„Za nami sú iba dve kolá, v ktorých sme hrali so súpermi, ktorí v minulom roku boli v dolnej polovici tabuľky. Sme radi za šesť bodov, ktoré sme získali, no vedu z toho nerobíme. Proti Helcmanovciam sme predviedli veľmi dobrý druhý polčas. Chlapci si schuti zahrali útočný futbal, na ihrisku sa videli. Fanúšikovia boli veľmi spokojní. Určite nikto nečakal, že v úvodných dvoch kolách strelíme až jedenásť gólov. Ťažkí súperi nás ale ešte iba čakajú,“ krotí prílišný optimizmus tréner FK Veľká Lomnica.

Jeho mužstvo síce skončilo v uplynulej sezóne v šiestej lige PFZ na druhom mieste, no napokon mu i to stačilo na postup do regionálnej súťaže.

„Určite nás to nielen potešilo, ale aj nabudilo. Sme veľmi radi, že hráme piatu ligu. V tíme máme niekoľko skúsených hráčov – Beller, Baláž, ktorí hrali vyššie súťaže. Okrem nich sú tam Tribula, Neupauer, Bojňanský, Galschneider, pre ktorých to tiež nie je celkom nové. Mladí chlapci sa pri tých skúsených snažia o to viac,“ poznamenal kouč Veľkej Lomnice.

Nováčik má smelé ambície

Nováčik nechce byť v súťaži len do počtu, čo potvrdzujú aj jeho smelé ambície.

„Naším cieľom je skončiť do šiesteho miesta. V nedeľu ideme do Tepličky, ktorá hrá túto súťaž už dlhé roky. Je síce momentálne na chvoste tabuľky, no naposledy prehrala v Levoči tesne 2:3. Domácich v žiadnom prípade nemôžeme podceniť. Bude to určite veľmi ťažký zápas, pokúsime sa však bodovať. Každý bod bude pre nás dobrý. Prvé dve kolá ešte nič neukazujú. Sme radi, že ich máme šesť, všetko sa ale bude ešte točiť. Veď Smižany, ktoré patria k favoritom súťaže, nemajú po dvoch kolách ani bod,“ uzavrel Kubat.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Nováčik z Veľkej Lomnice sa vyhrieva na čele