Gombos ustál snahu o obrat súpera. Vybojoval bod pre Slovensko

Norbert Gombos.
Norbert Gombos. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR|17. sep 2021 o 21:35 (aktualizované 17. sep 2021 o 22:25)

V stretnutí Davisovho pohára vyrovnal stav na 1:1.

BRATISLAVA. Stav po úvodnom dni duelu 1. svetovej skupiny Davisovho pohára v bratislavskom NTC medzi Slovenskom a Čile je nerozhodný 1:1.

O vyrovnávajúci bod pre domáce farby sa zaslúžil líder slovenského tímu Norbert Gombos, ktorý zdolal čilskú dvojku Nicolasa Jarryho 6:3, 6:7 (5), 6:3.

V prvom singli prehral daviscupový debutant Alex Molčan s Cristianom Garinom 2:6, 4:6.

Davis Cup 2021

Norbert Gombos - Nicolas Jarry 6:3, 6:7(5), 6:3

Gombosovi skvele vyšiel úvod zápasu s Jarrym, keď v druhom geme prelomil podanie súpera a po potvrdení brejku si vybudoval náskok 3:0.

Diváci boli svedkami rýchlych, razantných výmen od základnej čiary, obaja aktéri hrali s veľkou intenzitou. Za stavu 5:3 čelil Gombos brejkbalu, no následne získal tri fiftíny za sebou a tým aj prvý set.

V druhom sete podával na víťazstvo

V druhom dejstve Gombos za stavu 2:2 vďaka kvalitným returnom po druhý raz zobral Jarrymu servis a za stavu 5:4 išiel podávať na víťazstvo v zápase.

Čiľan však aj s pomocou pásky vyrovnal na 5:5 a v dvanástom geme sa prepracoval k dvom setbalom, no Gombos ich odvrátil a vynútil si tajbrejk.

V ňom viedol 3:1, Jarry však vyrovnal na 3:3 a v koncovke slávil úspech.

V úvode tretieho setu odvrátil Gombos dva brejkbaly, čo ho povzbudilo. Za stavu 3:2 Jarryho brejkol a zápas už dotiahol do úspešného konca.

V deviatom geme síce premrhal náskok 40:0, no napokon premenil štvrtý mečbal.

Po prvom dni si priali stav 1:1

"Začal som dobre. Na tomto povrchu som sa cítil veľmi dobre. Vnímal som veľkú podporu od divákov i od spoluhráčov v tíme. Keď som prvýkrát podával na víťazstvo, neurobil som nič zlé. Vedel som, že musím pokračovať ďalej. Sústredil som sa na moju hru. Som veľmi rád, že sa mi podarilo zápas dotiahnuť do víťazného konca, pretože úspech v druhom sete súpera nakopol," povedal Gombos pre RTVS.

Sobotňajší program otvorí o 15.30 h štvorhra, do ktorej slovenský kapitán Tibor Tóth nominoval pár Filip Polášek, Lukáš Klein, Juhoameričania by mali vyrukovať s tandemom Alejandro Tabilo, Marcelo Tomas Barrios Vera.

Nasledovať bude súboj tímových jednotiek Gombosa a Garina, v záverečnej dvojhre sa stretnú Molčan a Jarry.

Tóth v piatkovom hodnotení uviedol, že Slováci si po prvých dvoch zápasoch priali stav 1:1.

"Takže sme spokojní. Alex Molčan to mal veľmi ťažké, potvrdilo sa, že rebríčkové postavenie Garina nie je náhodné. Bol to preňho veľmi ťažký debut. Bojoval, robil, čo sa dalo. Noro mal mierne navrch a to aj v druhom sete. Prehral ho, no mal tam šance. Dôležité bolo, že v treťom sete si podržal servis v ťažkom geme."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Davis Cup»Gombos ustál snahu o obrat súpera. Vybojoval bod pre Slovensko