Nie počasie, sami to pokazili

Sportnet|15. mar 2010 o 00:00

Uzimená futbalová jar zeleno-bielym zjavne zatiaľ nesedí. Po úvodnej prehre v Trnave nasledovala domáca remíza v derby s Košicami. Prehrou odštartovali Prešovčania sériu troch nasledujúcich zápasov na štadiónoch súperov.

Po prehre v Ružomberku cestuje Tatran do Petržalky a do Senice.

PREŠOV. Pred stretnutím v Ružomberku tvrdil stredopoliar 1.FC Tatran Prešov Matej Ižvolt, že počasie aké panuje momentálne u nás, kazí futbal. Po skončení súboja Šarišanov s Liptákmi však prehru iba na klimatické podmienky nezvalil.

Prehrávajú a prestávajú si veriť

"Počasie futbalu fakt nepraje, ale zápas v Ružomberku sme si pokazili sami," podčiarkol M. Ižvolt, aby aj vyvrátil, že za všetko môže zase rýchlo inkasovaný gól. "Vo futbale sa rýchle góly pritrafia. Naše mužstvo by už ale malo konečne dokázať vzchopiť sa aj za takých nepriaznivých okolností. Odkedy som v Prešove, vždy keď sme inkasovali ako prví, ani raz sme zápas potom nevyhrali." Dalo sa teda tušiť, že po premenenej jedenástke to s Tatranom dopadne zle. "Pravdu povediac, nechcel som si to pripustiť. V týchto fázach, aj keď domáci viedli, hrali sme celkom dobrý futbal. Labilnosť tímu sa ale ukázala aj v tomto zápase. Dostaneme gól a razom si prestaneme veriť a vyzerá to úplne inak ako trebárs za bezgólového stavu."

Jedenástka nebola kľúčovým momentom

Názory na to, či hlavný rozhodca mal alebo nemal po páde Piščura pred cúvajúcim Hanekom ukázať na biely bod, sa rôznia. Aj Matej Ižvolt má na to dva pohľady. "V tom čase som sedel na lavičke a z môjho pohľadu sa mi zdalo, že rozhodcov verdikt je správny. Lenže po tom, čo vravel Mišo Hanek a ako som mal možnosť pozrieť si situáciu zo záznamu, verím spoluhráčovi, ktorý ozaj spravil iba krok dozadu a ružomberský útočník, o Haneka opretý, padol na zem. Či už to bolo tak a či onak, nebol to kľúčový moment zápasu. Času na obrat bolo dosť. Ako vravím, ak dostaneme gól ako prví, začneme hrať niečo úplne iné, než na čom sme sa dohodli. V tom vidím hlavnú príčinu nášho neúspechu."

Tentoraz bez gólových šancí

Prešovčania si v Liptove poriadnu šancu nevytvorili, takže sotva mohli pomýšľať na výraznejší úspech. "Vari len strela Janka Papaja stojí za zmienku," mienil po zápase M. Ižvolt. "Ostatné, to boli pred ružomberskou bránou len akési závary. S Košicami doma sme si šance vedeli vytvoriť, v Ružomberku už žiadnu." Derby s Košicami M. Ižvolt nedohral, po zrážke pred jediným prešovským gólom sa zrazil so spoluhráčom Bernardom. V Ružomberku prišiel na ihrisko tesne pred koncom. "Pred týždňom som nešiel dole pre zranenie, ale pre výkon. Do zápasu s Ružomberkom som naskočil sedem minút pred koncom. Prehrávali sme 0:2, za taký krátky čase sa len vo výnimočných prípadoch dejú veci, ktoré takýto stav zmenia. Čakajú nás ďalšie dva zápasy vonku. Prvý z nich v Petržalke. Už sme sa o tom po zápase v Ružomberku s chlapcami bavili. Najbližšie už musíme z Bratislavy doviezť prvé tri jarné body."


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Nie počasie, sami to pokazili