NHL: Slováci môžu zas prekvapiť. V Soči vidí aj Svatoša či Stümpela

Úspech Slovenska bude závisieť od Haláka s Chárom.
Úspech Slovenska bude závisieť od Haláka s Chárom. (Autor: Archív TASR)
Tomáš Prokop|1. dec 2013 o 11:15

Stránka najlepšej hokejovej súťaže sveta predpovedá, že slovenskí hokejisti môžu na olympijskom turnaji prekvapiť podobne ako vo Vancouvri.

S blížiacimi sa olympijskými hrami v Soči sa začínajú pomaly množiť aj analýzy a články o reprezentáciách, ktoré by mohli uspieť na hokejovom turnaji.

Najnovšie pridala jednu aj nhl.com, kde Adam Kimelman predpovedá, že prekvapením by mohli byť opäť slovenskí hokejisti.

Vo svojej analýze pripomína úspech spred takmer štyroch rokov, keď nás do semifinále viedol skvelými výkonmi Jaroslav Halák a skórovať sa podarilo až jedenástim rôznym hráčom.

Najväčší problém bude mať podľa nhl.com náš tím s nahradením Pavla Demitru, ktorý viedol zostavu na kanadskom turnaji s desiatimi bodmi. Ešte väčšiu úlohu preto musia na seba zobrať Marián Hossa s Mariánom Gáboríkom.

V bránke bude hlavnou postavou Jaroslav Halák, ktorý sa za posledné roky vypracoval v NHL medzi top špičku. Náhradníka by mu mal robiť Peter Budaj, ktorého chvália ako výbornú dvojku. Tretím brankárom je Jaroslav Janus.

V obrane aj Marinčin a Gernát

Najväčšiu silu vidí analýza v obrane, kde vyzdvihuje prínos kapitána Zdena Cháru.

"Cháru nehľadajte na lavičke. Tréneri ho budú vyťažovať na ľade najviac, ako bude možné," píše Kimelman, ktorý si myslí, že skvelý obranca Bostonu nastúpi opäť v páre s Andrejom Meszárošom, ktorý hráva vo Philadelphii málo.

Otáznikom je Ľubomír Višňovský, ktorý dlhšie pauzuje pre otras mozgu. Ak by nemohol hrať, Chára by musel hrať viac aj ofenzívne. Väčšia rola sa očakáva od skvele hrajúceho Andreja Sekeru.

Do našej zostavy podľa článku preniknú aj Ivan Baranka a Milan Jurčina, ktorý začal hrať vo Fínsku až v poslednom období. Ďalšie mená sú nečakané, neskúsení mladíci z farmy Edmontonu - Martin Marinčin a Martin Gernát.

Najväčším prekvapením je nezaradenie Dominika Graňáka, ktorý patrí k najlepším obrancom KHL a medzi ústredné postavy našej defenzívy by mal patriť aj v Soči.

V útoku Daňo či Svatoš

Útok by mali podľa nhl.com ťahať tradičné opory. Okrem Hossu s Gáboríkom aj Michal Handzuš, Tomáš Kopecký alebo Branko Radivojevič. Nezabudli ani na Tomáša Tatara s Richardom Pánikom a Tomáš Jurča, ktorý hrá výborne na farme Detroitu.

Pri ostatných menách však opäť nhl.com dokazuje, že hokej v Európe až tak nesleduje. Zabudla na kapitána Slovana Milana Bartoviča, krídelníka Michela Miklíka či Tomáša Záborského z Ufy.

Namiesto nich má v zostave veterána Jozefa Stümpela, ktorý odsedel viacero zápasov na tribúne už pri posledných majstrovstvách sveta či Mareka Svatoša.

Podobne nečakané mená sa však objavili v zostave Slovenska pre Soči aj v článku nhl.com z júla. Do nej zaradili aj Žigumunda Pálffyho, Milana Kytnára či Jána Tabačka.

Slovenská zostava pre Soči podľa nhl.com

Brankári: Jaroslav Halák, Peter Budaj, Jaroslav Janus

Obrancovia: Zdeno Chára, Ľubomír Višňovský, Andrej Sekera, Andrej Meszároš, Ivan Baranka, Milan Jurčina, Martin Gernát, Martin Marinčin

Útočníci: Marián Hossa, Marián Gáborík, Michal Handzuš, Tomáš Tatar, Richard Pánik, Tomáš Kopecký, Marko Daňo, Marcel Hossa, Branko Radivojevič, Tomáš Jurčo, Jozef Stümpel, Marek Svatoš, Martin Cibák, Rudolf Huna

xxx.jpg

Takto tipovali redaktori nhl.com slovenskú zostavu pre Soči v júli.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»NHL: Slováci môžu zas prekvapiť. V Soči vidí aj Svatoša či Stümpela