NHL: Premiérový gól Mariána Hossu v Pittsburghu

Marián Hossa
Marián Hossa (Autor: ČTK)
SITA|16. mar 2008 o 21:58

PITTSBURGH 16. marca (SITA) - Hokejista Pittsburghu Marián Hossa strelil v nedeľu svoj prvý gól v drese Penguins od výmeny z Atlanty. Dvadsaťdeväťročný odchovanec trenčianskeho hokeja sa do zostavy "tučniakov" ...

PITTSBURGH 16. marca (SITA) - Hokejista Pittsburghu Marián Hossa strelil v nedeľu svoj prvý gól v drese Penguins od výmeny z Atlanty. Dvadsaťdeväťročný odchovanec trenčianskeho hokeja sa do zostavy "tučniakov" vrátil po šesťzápasovej pauze zapríčinenej zranením kolena zo zápasu s Bostonom v závere februára, ktorý bol jeho premiérovým v novom drese. V nedeľňajšom súboji s Philadelphiou, ktorý Pittsburgh vyhral aj bez Sidneyho Crosbyho hladko 7:1, sa Hossa do štatistík okrem gólu zapísal aj asistenciou na gól Halla Gilla, ktorý sa tiež tešil premiérovo po februárovej výmene. Hossa trafil do čierneho v 36. min a upravoval presným zásahom na 5:1. Pravý krídelník dal svoj 27. gól v tejto sezóne. Hossa v súboji odohral 18:06 min a na bránku Flyers vyslal dve strely. Hviezdami zápasu Pittsburgh - Philadelphia sa stali Jevgenij Malkin a Petr Sýkora, ktorí dali po dva góly a na rovnaký počet aj prihrávali. Philadelphia prehrala štvrtý zápas v rade a šiesty z posledných ôsmich.


Pittsburgh - Philadelphia 7:1 (2:0, 3:1, 2:0)

Góly: 5. Malkin (P. Sýkora), 9. P. Sýkora (Dupuis, Malkin), 25. Kennedy (Talbot, Gill), 35. Malkin (P. Sýkora, Malone), 36. MARIÁN HOSSA (Gončar, Dupuis), 49. P. Sýkora (Malkin, Malone), 56. Gill (Dupuis, MARIÁN HOSSA) - 33. Knuble (Thoresen)


Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»NHL: Premiérový gól Mariána Hossu v Pittsburghu