NHL: Pittsburgh vyhral, Hossa s gólom a asistenciou

Jevgenij Malkin (vľavo) oslavuje spoločne so spoluhráčmi Sergejom Gončarom a Mariánom Hossom (vpravo) gól do siete NY Rangers.
Jevgenij Malkin (vľavo) oslavuje spoločne so spoluhráčmi Sergejom Gončarom a Mariánom Hossom (vpravo) gól do siete NY Rangers. (Autor: AP)
TASR|30. apr 2008 o 07:35

Detroit, Pittsburgh a Dallas sú už len krok od postupu do 3. kola play off kanadsko-americkej profiligy. K výhre Pens na ľade New York Rangers v pomere 5:3 prispel aj Marián Hossa, ktorý si do produktivity pripísal dva body za gól a asistenciu.

New York 30. apríla (TASR) - Slovenský hokejista Marián Hossa sa v noci na stredu gólom a asistenciou zaslúžil o víťazstvo Pittsburghu Penguins nad New Yorkom Rangers v treťom dueli semifinálovej série Východnej konferencie NHL.

Po triumfe 5:3 na ľade súpera vedú tučniaci v sérii 3:0 a jedno víťazstvo ich delí od postupu do konferenčného finále, v ktorom sa naposledy objavili v roku 2001.

Rangers boli v zápase aktívnejší a svojho súpera prestrieľali v pomere 39:17. Napriek tomu museli neustále doťahovať náskok hostí. Na úvodný gól Hossu z 2. minúty odpovedal Martin Straka, ale Pittsburgh zakontroval presnými zásahmi Georgesa Laraquea a Jevgenija Malkina. Domácim sa podarilo v druhej tretine zmazať aj dvojgólové manko, no ďalší gól Malkina a piaty kúsok z hokejky Ryana Maloneho ich definitívne poslali do kolien.

Jedno víťazstvo delí od postupu do finále Západnej konferencie aj hokejistov Dallasu, ktorí na domácom ľade zdolali San Jose 2:1 po predĺžení. O výhre Stars rozhodol v 65. minúte skúsený obranca Mattias Norström, ktorý strelil len svoj druhý gól v play off v profiligovej kariére.

Rovnaký stav panuje aj v sérii medzi Detroitom Red Wings a Coloradom Avalanche, červené krídla si v noci na stredu poradili s lavínami 4:3. Slovenský brankár Peter Budaj sledoval prehru svojich spoluhráčov len zo striedačky.

výsledky štvrťfinále play off NHL:

semifinále Východnej konferencie:

NY Rangers - Pittsburgh 3:5 - stav série 0:3

semifinále Západnej konferencie:

Dallas - San Jose 2:1 pp - stav série 3:0

Colorado - Detroit 3:4 - stav série 0:3

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»NHL: Pittsburgh vyhral, Hossa s gólom a asistenciou