NHL: Meszároš prestúpil do Tampy

Andrej Meszároš
Andrej Meszároš (Autor: ap)
SITA|30. aug 2008 o 21:55

Andrej Meszároš je od soboty definitívne hráčom klubu zámorskej hokejovej NHL Tampa Bay Lightning.

TAMPA 30. augusta (SITA) - Hokejový obranca

Po piatkovej výmene podpísal rodák z Považskej Bystrice v sobotu podľa klubovej internetovej stránky šesťročnú zmluvu. Klub výšku príjmu slovenského zadáka nešpecifikoval, údaje o sumách sa rozchádzajú. Podľa denníka Tampa Tribune sa Meszároš dohodol na sumu približne 24 miliónov dolárov za celé šesťročné obdobie, ďalšie kanadské zdroje hovoria o 5 miliónoch za sezónu.

Tampa Bay získala práva na Meszároša v rámci výmeny s Ottawou za Filipa Kubu a Alexandra Picarda spolu s prvokolovým výberom v budúcoročnom drafte. Dvadsaťdvaročný obranca sa nevedel s klubom z kanadskej metropoly dlho dohodnúť na novej zmluve, Senators napokon rozhovory ukončili výmenou. Slovák sa potom už s Tampou dohodol veľmi rýchlo. V ostatnej sezóne dostával 984 200 dolárov.

Meszároš: Už sa neviem dočkať

"Teším sa na pôsobenie v Lightning. Som veľmi šťastný z príchodu do Tampy Bay a už sa neviem dočkať šance využiť možnosť hrať za tento tím. Mali by sme mať skvelý tím a už sa neviem dočkať začiatku sezóny," povedal v stanovisku Meszároš, ktorý jeden z prvých zápasov v drese bleskov odohrá na ľade bratislavskej Samsung Areny proti Slovanu.

Meszároša do NHL draftovala Ottawa v roku 2004 z 23. miesta. V NHL dal zatiaľ 26 gólov a zaznamenal 110 bodov a 213 trestných minút.

Nachádzate sa tu:
Domov