NHL: Hossa nevidí svoje zotrvanie v Atlante ako reálne

Marián Hossa
Marián Hossa (Autor: SITA, AP)
TASR|15. feb 2008 o 11:51

Atlanta 15. februára (TASR) - Slovenský hokejista Marián Hossa nevidí svoje zotrvanie v Atlante veľmi ružovo. Podľa hviezdneho útočníka NHL sú totiž šance, ...

Atlanta 15. februára (TASR) - Slovenský hokejista Marián Hossa nevidí svoje zotrvanie v Atlante veľmi ružovo. Podľa hviezdneho útočníka NHL sú totiž šance, že sa s vedením Thrashers dohodne na predĺžení zmluvy, mizivé.

Hossa sa prvým júlovým dňom stane neobmedzeným voľným hráčom a z ponúk potenciálnych nových zamestnávateľov v rámci profiligy si tak bude môcť vyberať. Generálny manažér a dočasný kormidelník Atlanty Don Waddell preto stále dúfa, že sa s dynamickým krídelníkom dohodnú na predĺžení spolupráce do 26. februára, teda do ukončenia zámorského prestupového obdobia. Či však jeho prioritná snaha nebude napokon celkom márna a z výmeny či prestupu zíde, nevie okrem Hossu asi nikto. Slová trenčianskeho odchovanca však čo-to poodhalili.

"Vždy je šanca, že sa dohodneme, ale v tejto chvíli to nevidím veľmi optimisticky," uviedol Hossa. "Čakal som už veľmi dlho a neviem si predstaviť, aký zázrak by sa stal, aby sa veci pohli vpred. Môže sa stať, že ma Atlanta stratí nadobro a nebude mať z toho nič. A toho sa zjavne vedenie bojí," doplnil. "Nie je to o peniazoch. Chcem si byť však istý, že som sa rozhodol správne. Nerád by som podpísal dlhodobú zmluvu a klub nebude vyhrávať. Teraz sú na ťahu oni, ja čakám," uzavrel horúcu tému slovenský reprezentant.

Dvadsaťdeväťročný Hossa prišiel do Atlanty z Ottawy v auguste 2005 ako súčasť výmeny za Danyho Heatleyho, ktorý putoval opačným smerom. V minulej sezóne dosiahnutím stobodovej hranice stanovil nový klubový rekord (43 gólov a 57 asistencií), no Thrashers vypadli už v prvom kole play off v súboji s New York Rangers.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»NHL: Hossa nevidí svoje zotrvanie v Atlante ako reálne