Zahrá si Slovan proti tímu z NHL? Zvažujeme aj túto možnosť, vraví vedenie

Zdeno Chára.
Zdeno Chára. (Autor: SITA/AP)
TASR|5. okt 2019 o 13:03

Existuje aj možnosť zápasu proti slovenskému tímu.

PRAHA. Slovensko patrí medzi krajiny, v ktorých by sa v budúcnosti mohol v rámci Global Series odohrať zápas základnej časti zámorskej hokejovej NHL. Uviedol to zástupca komisára profiligy Bill Daly.

Podľa neho je však pravdepodobnejší scenár prípravného duelu s niektorým zo slovenských klubov. O tejto možnosti informoval Daly pred piatkovým zápasom NHL v pražskej O2 Aréne medzi Philadelphiou Flyers a Chicagom Blackhawks (4:3).

Druhým dielom tohtoročného európskeho turné bude dvojzápas medzi Buffalom a Tampou Bay v Štokholme. Sabres a Lightning sa stretnú v hale Ericsson Globe 8. a 9. novembra.

Obzvlášť zaujímavé je Rusko

V tom čase by už chcelo mať vedenie NHL pripravený kompletný harmonogram na budúci rok.

Ten byl mal pozostávať z pripravných duelov proti európskym tímom, ale aj zo súbojov základnej časti na starom kontinente.

"Jedným z trhov, ktoré sú pre nás obzvlášť zaujímavé, je logicky Rusko. To si však vyžaduje spoluprácu od tamojšej federácie a vedenia Kontinentálnej hokejovej ligy. V každom prípade sme otvorení spolupráci.

V tejto súvislosti sme zvažovali aj Slovensko, Švajčiarsko či Rakúsko. Všetko sú to trhy, ktoré pravidelne skúmame," citoval Dalyho oficiálny web NHL.

Slovan či Košice proti tímu z NHL?

Pravdepodobnejší ako súťažný zápas na Slovensku je skôr prípravný duel, v ktorom by si niektorý z klubov NHL zmeral sily so slovenským zástupcom. V tejto súvislosti sa spomínali Košice a Bratislava.

Fanúšikovia v hlavnom meste SR si tímy NHL mohli pozrieť naživo už dvakrát. V oboch prípadoch prišlo ku konfrontácii so Slovanom Bratislava. V septembri 2008 "belasí" podľahli Tampe 2:3 po samostatných nájazdoch.

O tri roky neskôr prehrali na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu 1:4 s New Yorkom Rangers, ktorého dres si vtedy obliekal aj slovenský krídelník Marián Gáborík.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Zahrá si Slovan proti tímu z NHL? Zvažujeme aj túto možnosť, vraví vedenie